«Φονικό» δίδυμο! (video)

Με τον Λουσέρο να σερβίρει και τον Γέντρισεκ να εκτελεί, η Ξάνθη κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο για την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη!

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Η ακριτική ομάδα, πήρε το δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα, με τον Αργεντινό να δίνει δύο ασίστ στον Σλοβάκο, κρατώντας τους «κυανέρυθρους» για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι με αρκετές απουσίες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, ενώ έδειξαν μεγάλο εκνευρισμό
που κορυφώθηκε με την απ' ευθείας κόκκινη κάρτα του Οικονόμου στο 84'.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-3-3 ξεκίνησε η Ξάνθη. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης, αριστερό ο Κασάδο, σέντερ μπακ οι Σβάρνας και Φλίσκας. Στο κέντρο οι Ντε Λούκας, Μεχία και Λουσέρο. Στα άκρα της επίθεσης οι Κίκε και Μπρίτο, σέντερ φορ ο Γέντρισεκ.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Πανιώνιος. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, δεξί μπακ ο Βλάχος, αριστερό ο Χατζισαφί, σέντερ μπακ οι Μπανανά και Οικονόμου. Αμυντικά χαφ οι Σαββίδης και Κόρμπος, στα άκρα της επίθεσης οι Λάμπρου και Σπιριντόνοβιτς, ο Μασούντ πίσω από το προωθημένο Μασούρα.

Ανώτερη η Ξάνθη, νευρικός ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος είχε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο με συντριπτική κατοχή 65%, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες και το γκολ.

Οι «κυανέρυθροι», χωρίς τον καθαρόαιμο επιθετικό δυσκολεύονταν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και έδειξαν αρκετά νευρικοί, σε ένα πρώτο ημίχρονο που γενικά είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και μονομαχίες. Η Ξάνθη κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου με τις εμπνεύσεις των Λουσέρο και Ντε Λούκας, καταφέρνοντας να μετουσιώσει μία από τις ευκαιρίες της σε γκολ.

Πρώτη φάση του αγώνα ένα σουτ του Μπρίτο από το ημικύκλιο στο 4' που μπλόκαρε ο Κότνικ, ενώ για τον Πανιώνιο ο Σπιριντόνοβιτς στο επόμενο λεπτό προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ζίβκοβιτς με λόμπα από το κέντρο χωρίς να τα καταφέρει.

Στο 8' ο Μπρίτο επιχείρησε και νέο σουτ από την αριστερή γωνία της περιοχής που πέρασε άουτ, ωστόσο αυτή ήταν η τελευταία συνεισφορά του πρώτου σκόρερ της Ξάνθης, ο οποίος τραυματίστηκε στην φάση και αντικαταστάθηκε από τον Ρότσε.

Στο 16' ο Μεχία επιχείρησε απ' ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή με τον Κότνικ να μπλοκάρει, ενώ στο 20' ο Πανιώνιος δημιούργησε την μοναδική του αξιόλογη ευκαιρία στο α' μέρος, με τον Λάμπρου να κάνει ωραίο δεξί σουτ από το ημικύκλιο και τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει.

Στο 23' όμως, η Ξάνθη με μία πάρα πολύ ωραία κίνηση κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Όλα ξεκίνησαν από τον Ντε Λούκας, ο οποίος έκανε την κάθετη πάσα για τον Λουσέρο, αυτός με έξυπνη ενέργεια ακούμπησε για τον επερχόμενο Γέντρισεκ που ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατό δεξί σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Κότνικ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή, ενώ παράλληλα η Ξάνθη παραμόνευε για να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος, όπως έγινε στην φάση του 36', με τον Λουσέρο να γίνεται κάτοχος της μπάλας στον χώρο του κέντρου και να βγάζει τετ-α-τε-τ τον Γέντρισεκ στην αριστερή πλευρά της περιοχής, όμως ο Κότνικ έδειξε σε ετοιμότητα και αποσόβησε το 2-0.

Χτύπησε ξανά ο Γέντρισεκ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μιχάλη Γρηγορίου να αντικαθιστά τον Μασούντ που «φλέρταρε» με την αποβολή στο α' μέρος, ρίχνοντας τον Σαραμαντά σε θέση αριστερού μπακ και μεταφέροντας στο άκρο της επίθεσης τον Χατζισαφί.

Οι «κυανέρυθροι» έδειξαν πιο δραστήριοι και στο 51' θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, όταν ο Βλάχος γύρισε από δεξιά στο σημείο του πέναλτι για τον Σπιριντόνοβιτς που βρήκε «αέρα», ενώ στην συνέχεια ο Σαραμαντάς σούταρε άουτ από την αριστερή πλευρά της περιοχής.

Η Ξάνθη όμως περίμενε όπως και στο πρώτο μέρος υπομονετικά για μία κόντρα και την βρήκε στο 65', όταν ο Λουσέρο με νέα κάθετη πάσα έβγαλε ξανά τετ-α-τετ τον Γέντρισεκ, αυτός μπήκε από δεξιά και έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Κότνικ για το 2-0!

Ο Γρηγορίου αμέσως μετά το γκολ έκανε την δεύτερη κίνησή του με τον Γλυνό αντί του Μασούρα, ενώ στην συνέχεια πέρασε και τον Ταπόκο αντί του Λάμπρου, με τον Ράσταβατς να αλλάζει τον Κίκε με τον Ορφανίδη.

O Πανιώνιος ενέτεινε την πίεση και στο 82' προσπάθησε με τον Ταπόκο έξω από την περιοχή, με το σουτ του να κοντράρεται σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Οικονόμου έριξε αγκωνιά στον Κασάδο στην μικρή περιοχή και αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη, μετατρέποντας το υπόλοιπο του ματς σε τυπική διαδικασία...

ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, Ξάνθη Αrena
Γκολ: 23', 65' Γέντρισεκ
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Χατζηνάκος (Δράμας)
Κίτρινες: Κασάδο, Μπρίτο, Κίκε, Μπαξεβανίδης - Βλάχος, Μασούντ, Σαββίδης
Κόκκινη: 84' Οικονόμου
ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς, 4-3-3): Ζίβκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Κασάδο - Ντε Λούκας, Μεχία, Λουσέρο (85' Μελιόπουλος) - Κίκε (77' Ορφανίδης), Μπρίτο (14' Ρότσε), Γέντρισεκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου, 4-2-3-1): Κότνικ - Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί - Σαββίδης, Κόρμπος - Λάμπρου (78' Ταπόκο), Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ (46' Σαραμαντάς) - Μασούρας (68' Γλυνός).
Keywords
Τυχαία Θέματα