Φινάλε με δύο χάλκινα από τους Μπακαλέξη και Ηλιάδη

Επιπροσθέτως, η χώρα μας πανηγύρισε την 1η θέση στα αγόρια, αλλά και την 3η θέση στα κορίτσια, δίνοντας μια εικόνα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα σωματεία πανελλαδικά.

Στο φινάλε της διοργάνωσης, η χώρα μας πανηγύρισε δύο χάλκινα μετάλλια αλλά και μια πέμπτη θέση με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Μπακαλέξη, Ευθύμιο Μπακαλέξη και Βασιλική Αλεξανδρίδη αντίστοιχα. Απολογισμός τριήμερου: δύο χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια αλλά και πέντε πέμπτες θέσεις. Και πλέον, η Ελλάδα

έφτασε τα 60 μετάλλια από το 2005, εννέα εκ των οποίων χρυσά.


Μπακαλέξης και Ηλιάδης βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ο Ηλιάδης, «ασημένιος» πρόσφατα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεράγεβο, κατέκτησε την τρίτη θέση στα -176cm, ενώ ο Μπακαλέξης, «ασημένιος» πέρυσι στο Ευρωπαϊκό παίδων της Μάλτας, κατετάγη τρίτος στο -172cm. Και οι δύο αθλητές μας, ήταν μέλη της εθνικής μας ομάδας, η οποία συστάθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό μετά το 2ο προκριματικό τουρνουά που έγινε σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Ο Μπακαλέξης, με τρεις νίκες, έφτασε έως τα ημιτελικά. Επικράτησε κατά σειρά του Αζέρου Αλίγιεφ, του Αζίντοφ που αγωνίστηκε με την ETU και ήταν Νο-1 στο ταμπλό, και του Κροάτη Τεσκέρα. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ηττήθηκε 21-19, 16-12 από τον Τούρκο Ντουζέλ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Ο Ηλιάδης, αφού πέρασε bye στον γύρο των 16, επικράτησε 2-1 του Ουκρανού Λοπότουν και με το ίδιο σκορ του Μολδαβού Ναβράτσιουκ. Στα ημιτελικά απέναντι στον Ισμαίλοφ που αγωνίστηκε με τη σημαία της ETU, ηττήθηκε 2-1 ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών. Ακόμη, η Αλεξανδρίδη στο -176cm με μια νίκη σε δύο αγώνες, κατετάγη 5η.

Αρχηγός αποστολής ήταν ο Ιωσήφ Μακρυνάκης, ενώ υπεύθυνοι προπονητές της εθνικής ομάδας ήταν οι Ανδρέας Αλιφραγκής, Αντώνιος Αντωνακόπουλος, Βασίλειος Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνος Ζηνέλης, Νικόλαος Τζανακάκης και Απόστολος Ιακωβάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα