Εμπάργκο όπλων στη Σ. Αραβία ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, αναμένεται να ζητήσει αύριο, με ψήφισμά του, από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «λαμβανομένων υπόψη των σοβαρών καταγγελιών για παραβιάσεις, από τη Σαουδική Αραβία, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Υεμένη, η συνέχιση της χορήγησης αδειών για πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία θα οδηγούσε σε παραβίαση της
κοινής θέσης 2008/944/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου».

«Η κατάσταση στην Υεμένη είναι πολύ σοβαρή. Είναι μεγάλη η καταστροφή. Σύμφωνα με τη UNICEF πάνω από 11.000 παιδιά έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Επίσης, 130 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα» επισήμανε η πρόεδρος των Πρασίνων, Σκα Κέλερ.

Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων διατυπώνει προβληματισμό για το κατά πόσο θα μπορούσε να εγκριθεί ένα τέτοιο αίτημα από το Συμβούλιο της ΕΕ, όταν χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων με τη Σαουδική Αραβία.

Η κατάσταση στην Υεμένη θα βρεθεί στο επίκεντρο συζήτησης, σήμερα το βράδυ, στην Ολομέλεια του Ευρωοκοινοβουλίου, παρουσία της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ το ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο το πρωί.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα