Δέκα... χιλιάρηδες και οι υπόλοιποι

Η εν εξελίξει σεζόν ξεκίνησε αρκετά περίεργα για τον ΠΑΟΚ και το πρώτο διάστημα συνεχίστηκε ανάλογα...

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, οι αρχικές επιλογές κι οι αντίστοιχες διαφοροποιήσεις που ακολούθησαν, μέσα από την προσπάθεια του Ραζβάν Λουτσέσκου και των συνεργατών του να μάθουν το υλικό που είχαν στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τις φαινομενικά πιο σημαντικές επιλογές που έγιναν την τελευταία στιγμή μέχρι την … τεκμηριωμένη άποψη που διαμόρφωσαν καταλήγοντας στις … τελικές τους επιλογές.

Οτι κι αν έχει ειπωθεί
ή γραφτεί ως τώρα, ο χρόνος συμμετοχής του κάθε ποδοσφαιριστή «προδίδει» τη σχετική εικόνα που υπάρχει για τον κάθε έναν, δίχως κανείς να παραγνωρίζει περιπτώσεις που είχαν να κάνουν είτε με το αν έναν ποδοσφαιριστής ήταν έτοιμος εξ αρχής ή αν αντιμετώπισε πρόβλημα –ατα τραυματισμών που τον έθεσαν εκτός για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Συνολικά λοιπόν, μέσα από όλες τις διοργανώσεις που μετείχε και συνεχίζει ο «Δικέφαλος», αυτός που ηγείται της σχετικής λίστας είναι ο Λέο Μάτος, έχοντας συνολικά 1891 λεπτά συμμετοχής, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημαντικότατη αξία που έχει για την ομάδα του. Από... κοντά κι ο αναγεννημένος φέτος Φερνάντο Βαρέλα με 1704 λεπτά, αποτελώντας τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής γραμμής. Στην τρίτη θέση αυτής της στατιστικής κατηγορίας, με ένα λεπτό λιγότερο, είναι ο Ροντρίγκο Ρέι.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, που από τη μέρα που πήρε φανέλα βασικού την κράτησε μέχρι και τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αιγινιακό στις 29 Νοεμβρίου! Ωστόσο από τότε δεν πήρε λεπτό συμμετοχής στους πέντε αγώνες που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του έτους. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ένας ακόμη «λαβωμένος» από χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Ο λόγος για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος είδε τη θέση του ως βασικός να χάνεται κλείνοντας το πρώτο μισό της σεζόν με 1555 λεπτά. Την πρώτη θέση συμπληρώνει ένας άλλος Βαλκάνιος κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Γκόικο Τσίμιροτ, σε μια θέση που η ομάδα του εμφανίζει τη μεγαλύτερη πληρότητα με σημαντικό ανταγωνισμό. Πάραυτα το δικό του... κοντέρ έγραψε 1507 λεπτά!

Αλλοι πέντε ποδοσφαιριστές κατέγραψαν τετραψήφιο αριθμό λεπτών κι αυτή κατά σειρά είναι ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο με 1466’, ο Δημήτρης Πέλκας με 1157’, ο αποχωρήσαντας Μαρίν Λέοβατς με 1134’, ο Ρόμπερτ Μακ με 1124’ και ο Τζάλμα Κάμπος με 1038. Πολύ κοντά βρίσκονται ο Ομάρ Ελ Καντουρί με 990’, Εβγένι Σάκχοφ μρ 907’ κι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με 883’, 797’ έχει «γράψει» ο Δημήτρης Λημνιός με διαδοχικές συμμετοχές το τελευταίο χρονικό διάστημα, 760’ ο Μαουρίσιο, 726’ ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, 695’ ο Κάρλος Ζαμπράνο, 681’ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και 624’ ο Ευθύμης Κουλούρης.
Keywords
Τυχαία Θέματα