Χιμένεθ: «Είμαι φιλόδοξος, θέλω να συνεχίσω κι άλλο στην Ευρώπη» (video)

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρόρκιση της ΑΕΚ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και τόνισε στην κάμερα του Novasports ότι θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις του:

Για το αν πίστευε ότι η ΑΕΚ μπορεί με πέντε ισοπαλίες και αήττητη να πάρει την πρόκριση:
«Ναι γιατί δείξαμε κανονικότητα
και συνέχεια απ' ότι οι αντίπαλοί μας κι αν είχαμε λίγη περισσότερη τύχη με τη Μίλαν εντός, τότε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση».

Για το ότι είναι εμφανής στο πρόσωπό του η ικανοποίηση για την επιτυχία:
«Ίσως επειδή δεν έχω κοιμηθεί όλη νύχτα και είμαι ακόμα με τον καφέ. Πίνω πολύ καφέ πριν το παιχνίδι και το βράδυ δε με αφήνει να κοιμηθώ».

Για το αν με την πρόσφατη τιμωρία του είδε καλύτερα το παιχνίδι της ΑΕΚ από ψηλά:
«Η αλήθεια είναι ότι αν και ήμουν εκτός πάγκου, είναι μερικές φορές καλύτερα να βλέπεις από διαφορετικές γωνίες. Έχω κάνει πάρα πολλά παιχνίδια στην καριέρα μου, οπότε για το χθεσινό παιχνίδι θα μπορούσα να πω ότι είδα κάποια πράγματα, θετικά και αρνητικά κι από όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο της επιστροφής άρχισα να σκέφτομαι πως θα είναι τα πράγματα με την Κέρκυρα».

Για το τι κρατάει από την παρουσία της ΑΕΚ στα δύο μέτωπα ως τώρα:
«Μένω ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα. Η καλή δουλειά αν συνοδεύεται με καλά αποτελέσματα, είναι μια δουλειά που αξιολογείται από όλο τον κόσμο. Αλλά όπως λέω και στους ποδοσφαιστές, είμαι πάρα πολύ υπερήφανος με τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η νίκη και η ισοπαλία είναι μέσα στο παιχνίδι, είμαι υπερήφανος και ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα όλοι μαζί».

Για το αν είναι υπέρβαση η πορεία της ΑΕΚ ως τώρα:
«Αυτό που ξέρω πάρα πολύ καλά είναι ότι έχουμε την υποχρέωση να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι διαφορετικά και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι λογικό κάποιες φορές να μην τα καταφέρνουμε, αλλά ως τώρα ευτυχώς τα αποτελέσματα συνοδεύουν την προσπάθεια. Αντίπαλοι με μεγαλύτερο προϋπολογσμό είχαν τους ίδιους στόχους, το πρωτάθλημα και να συενχίσουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο εμείς το καταφέρνουμε αυτό».

Για τον μικρότερο προϋπολογισμό της ΑΕΚ και αν αυτό δείχνει ότι γίνεται το κάτι παραπάνω:
«Είναι αλήθεια ότι ο προϋπολογισμός δεν εγγυάται την επιτυχία, φυσικά αυξάνει τις πιθανότητες, αλλά με την έλλειψη τόσων ποδοσφαιριστών την ΑΕΚ με μέσο όρο 15-16 ποδοσφαιριστές, τη χαρακτηρίζει η θέληση, η πίστη και η προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά σε προπονήσεις και αγώνες. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που θέλω να ξεχωρίσω, η θέληση που δείχνουν τα παιδιά».

Για τον αντίπαλο που θέλει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και γιατί:
«Δεν έκατσα να σκεφτώ ποιος μπορεί να είναι ο αντίπαλος, αφοσιώνομαι αποκλειστικά στη δική μου ομάδα. Σίγουρα μια ομάδα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσα θα είναι πολύ καλύτερα, αν έρθει καλύτερη ομάδα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να βλέπει την ομάδα κι εμείς κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να πούμε ότι πάμε να πάρουμε το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά το όνειρο είναι εδώ κι εμείς προσαθούμε να το ζήσουμε».

Για το ποιες ομάδες θα ήθελε να αποφύγει:
«Αγωνιστικά θα ήταν πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να πάμε Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, να ξαναπάμε Γερμανία επειδή είναι μεγάλα αυτά τα πρωταθλήματα. Αν θέλουμε, όμως, να έχουμε φιλοδοξίες θα πρέπει να θέλουμε μια ομάδα που μπορούμε να έχουμε τις ίδιες πιθανότητες και να μην είναι απ' αυτά τα πρωταθλήματα που ανέφερα. Εκεί είναι η διαφορά του να είσαι μια ομάδα που συμβιβάζεται με μια ομάδα φιλόδοξη. Θα ήταν καλό να μας τύχει μια ομάδα μικρή σε εισαγωγικά. Προσωπικά είμαι φιλόδοξος και θέλω να συνεχίσω».

Για την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τον Λεβαδειακό και αν ταιριάζει καλύτερα στην ΑΕΚ το σύστημα με τρεις παίκτες πίσω και τρεις μπροστά:
«Αυτό που μου αρέσει είναι οι κάθετες κινήσεις, η κατοχή και ο έλεγχος του παιχνιδιού. Ανεξάρτητα από το σύστημα και τους ποδοσφαιριστές, ζητάω και θέλω σωστή αγωνιστική συμπεριφορα. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι ολοκληρωτικό, δεν μπορούμε να πούμε αμυντικό ή επιθετικό σύστημα. Καθένας πρέπει να συνεισφέρει ανάλογα με τη δουλειά που του ανατίθεται, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά».

Για τον Ανέστη και αν τον υπολογίζει:
«Θέλω να πω τα πράγματα ξεκάθαρα. Έχω τι ιδέες μου, ο Ανέστης είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Επίσης είμαι επαγγελματίας που έχει προσληφθεί από την ΑΕΚ και κοιτάζει τα συμφέροντα της. Είναι ένα καταπληκτικό άτομο και πάρα πολύ μεγάλος επγγελματίας, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι ανήκει σε έναν σύλλογο και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν ανήκει στην ΑΕΚ ή έξω από την ΑΕΚ. Είναι ένας πολύ σημαντκός ποδοσφαιριστής για το ρόστερ, αλλά στο κοντινό μέλλον δεν ξέρουμε αν θα είναι στην ΑΕΚ ή όχι. Εγώ είμαι στη μέση, καταλαβαίνω τον Ανέστη, καταλαβαίνω και τη διοίκηση. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι τον Ανέστη θα τον χρειαζόμασταν με την Αούστρια γιατί ο Μπάρκας δεν ήταν στη λίστα. Η συμπεριφορά του ήταν καταπληκτική γιατί ήξερε ότι θα είναι αναπληρωματικός και ο τρόπος που αντέδρασε κι βοήθησε ήταν καταπληκτικός. Άλλος στη θέση του θα μπορούσε να προσποιηθεί ότι έχει τραυματισμό ή οτιδήποτε, αλλά ο Ανέστης δεν αντέδρασε και ήθελε να βοηθήσει. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή, να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια και τις καταστάσεις. Θα ήθελα να υπάρχει αλληλοκατανόηση του Ανέστη με την ομάδα και να υπάρχει συμφωνία».

Για τα δύο ματς εντός έδρας στην αυλαία του πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ:
«Η συγκέντρωση δεν πρέπει να μας λείπει ποτέ. Αλλά περισσότερο από συγκέντρωση, θα πρέπει να υπάρχει ταπεινότητα και διάθεση να συνεχίσουμε έτσι. Χάρη στα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες απολαμβάνουμε σήμερα να είμαστε στην Ευρώπη. Μόνο μέσω του σεβασμού μπορούμε να κερδίσουμε την Κέρκυρα, με άλλον τρόπο θα είναι αδύνατο».

Για τον χαιρετισμό στον κόσμο της ΑΕΚ στα ελληνικά:
«Η αλήθεια έιναι ότι κάθε φορά καταλαβαίνω και περισσότερο, αλλά η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και δύσκολη για μένα, οπότε για να δείξω ένδειξη σεβασμού δε θα ήθελα να πω κάτι».
Keywords
Τυχαία Θέματα