Αταμάν: «Δύσκολα θα παίξει αύριο ο Σλούκας»

Αναλυτικά όσα είπε :

Για την πρόσφατη ήττα της ομάδας του από τον Άρη: «Δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα στην Euroleague που να μην έχει χάσει ένα παιχνίδι στο πρωταθλημά της, οπότε το να χάνεις ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα είναι φυσιολογικό, ειδικά μετά από μια διπλή εβδομάδα ήταν δύσκολο να βρούμε τη συγκεντρωσή μας. Παίξαμε χωρίς τον Λεσόρ, χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Σλούκας ήταν τραυματίας. 

Για τη συνέχεια της Euroleague:

«Το σημαντικό τώρα είναι ότι βρισκόμαστε στις εννιά τελευταίες εβδομάδες της Euroleague, ώστε να πάρουμε καλή θέση στη βαθμολογία. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τη Φενέρ στη βαθμολογία, χάσαμε το πρώτο παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο κόντρα σε αυτούς πριν από τρεις μήνες, όπου ήμασταν μια διαφορετική ομάδα, το ίδιο ήταν και αυτοί, άλλαξαν προπονητή πήραν νέους πάικτες, αύριο θα είναι ένα καινούργιο παιχνίδι πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, η Φενέρ είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά στην έδρα μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι όπως σε κάθε παιχνίδι μέχρι τώρα στην Euroleague». 

Για το παιχνίδι με τη Φενέρ και την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στο ματς με τη Φενέρ, όλα τα τελευταία μας παιχνίδια στην έδρα μας ήταν sold-out, με τον Ολυμπιακό, την Παρτίζαν και την Αρμάνι. Αλλά φυσικά ο κόσμος ξέρει τη σημασία του αυριανού αγώνα για την κατάταξη. Οι δύο ομάδες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με τον πρώτο γύρο, οπότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και οι δύο ομάδες πρέπει να δείξουν τον χαρακτήρα τους για να πάρουν τη νίκη». 

Για το αυριανό του πλάνο: «Το πλάνο μας δεν αλλάζει κόντρα σε κάθε ομάδα, παίζουμε στην έδρα μας και μέχρι τώρα στα παιχνίδια που έχουμε δώσει εδώ παίξαμε καλή άμυνα, παίξαμε έξυπνα στην επίθεση, μοιραστήκαμε σωστά τη μπάλα. Αύριο θα είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε τον Σλούκα, όπως αντιλαμβάνομαι τώρα, πρέπει να βρούμε το σωστό ροτέισον και φυσικά να έχουμε καλά ποσοστά στην επίθεση». 

Για την κούραση των παικτών του: «Όλοι είναι κουρασμένοι, παίζουμε πολλά παιχνίδια στην Euroleague, όταν έχουμε τραυματίες άλλοι παίκτες χρειάζεται να παίξουν περισσότερα λεπτά, είναι αλήθεια ότι είμαστε κουρασμένοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι αύριο θα είναι έτοιμοι, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ατμόσφαιρά του γηπέδου μας και να δείξουμε σε όλη την Ευρώπη την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην έδρα μας». 

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Είναι κάτι το οποίο δεν θα συζητήσουμε τώρα, δεν πιστεύω πως η Euroleague είναι πολλά παιχνίδια, αυτό που πιστεύω είναι ότι το πρόγραμμα της Euroleague παρέα με τα εθνικά πρωταθλήματα είναι πολύ σκληρό. Φυσικά, η Euroleague θέλει παραπάνω παιχνίδια, όσο περισσότερο παίζουμε τόσο περισσότερα χρήματα θα έχει σαν διοργάνωση, οι προπονητές και οι παίκτες παίρνουν παραπάνω λεφτά και τα κλαμπ έχουν περισσότερα έσοδα. Αλλά, πρέπει να κοιτάξουμε το πρόγραμμα της Euroleague μαζί με τα εθνικά πρωταθλήματα. Αρκετοί παίκτες θα πάνε και στις εθνικές τους ομάδες, και πάνω από όλα είναι άνθρωποι φυσικά και πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό». 

Για τη συμμετοχή των παικτών της Euroleague στα προκριματικά της FIBA: «Πιστεύω ότι η Euroleague μαζί με τη FIBA και τα εγχώρια πρωταθλήματα βρήκαν μία σωστή λύση. Γιατί να παίζουν μόνο παίκτες από την Euroleague, θα ήταν καλό να παίζουν και από το NBA, για παράδειγμα στην δική μου εθνική ομάδα έχω πέντε παίκτες που παίζουν στο NBA, τους οποίους δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω στα παιχνίδια που έρχονται, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να προκριθούμε. Η Τουρκία με όλους αυτούς τους παίκτες θα είναι μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες». 

Keywords
Τυχαία Θέματα