Άσφαιροι κανονιέρηδες στη Λευκορωσία

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επικράτησε με 1-0 της Άρσεναλ χάρη σε μια κεφαλιά του Ντράγκουν σην εκπνοή του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν ανούσια, καθώς ναι μεν είχε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες και άλλο ουδέν. Έτσι πρέπει να μοχθήσει λίγο περισσότερο στον επαναληπτικό του Λονδίνου για να πάρει την πρόκριση στους 16 από την συνεκτική ομάδα του Μπάγκα.

Μπήκε δυνατά αλλά χωρίς ουσία

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ταξίδεψε στη Λευκορωσία χωρίς τους Παπασταθόπουλο, Εζίλ και Ράμσεϊ, ενώ η ΜΠΑΤΕ είναι μια νέα
ομάδα μετά τη διακοπή του χειμώνα καθώς έξι σημαντικοί παίκτες της έφυγαν από την ομάδα.

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να απειλεί από πολύ νωρίς. Πριν τη συμπλήρωση δύο λεπτών στο ματς ο Μικιταριάν έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς νικήθηκε από τον Σερμπίνσκι. Στο 5ο λεπτό ήταν η σειρά του Μουστάφι να απειλήσει για να δει τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Πρώτη φορά που απείλησε η ΜΠΑΤΕ ήταν στο 12ο λεπτό όταν βγήκε ωραία από δεξιά με τον Σκάβις να κάνει τη σέντρα και τον Τσεχ να βγαίνει να μπλοκάρει. Στο 22' ήταν η σειρά του φορμαρισμένου Λακαζέτ να απειλήσει με κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μετά το δεκάλεπτο η ΜΠΑΤΕ είχε καταφέει να φέρει σε μια ισορροπία το ματς. Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες τελικές που δεν συνέστησαν ευκαιρίες μέχρι το 41' όταν ο Κολάζινατς με δυνατό βολέ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Φτάσαμε έτσι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους όταν η ΜΠΑΤΕ άνοιξε το σκορ.

Γκολ σε κομβικό σημείο

Ήταν ένα φάουλ που κέρδισαν οι Λευκορώσοι από δεξιά, το εκτέλεσε ο αρχηγός ο Στάσεβιτς, με τον Ντράγκουν να πετάγεται πιο ψηλά απ' όλους στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά να νικά τον Τσεχ για το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Άσφαιροι οι κανονιέρηδες

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δεδομένο πως η ΜΠΑΤΕ θα πάει σε διαχείριση και η Άρσεναλ θα πιέσει. Στο 50' λοιπόν είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Λακαζέτ να είναι και πάλι άστοχος. Στο 61' απείλησε η ΜΠΑΤΕ σε μια αντεπίθεση με τον Τσεχ να νικά τον Στάσεβιτς.

Το ματς συνεχίστηκε χωρίς μεγάλες φάσεις με τον Λακαζέτ να αποβάλλεται καθώς έριξε αγκωνία σε αντίπαλο και αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Ο Έμερι επενέβη από τον πάγκο αλλά επί της ουσίας ως το τέλος δε δημιούργησε ούτε μια κλασική ευκαιρία με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς γκολ για δεύτερη μόλις φορά στα τελευταία 17.

Συνθέσεις

ΜΠΑΤΕ (Αλεξέι Μπάγκα): Σερμπίτσκι, Φιλίποβιτς, Ντράγκουν, Χλεμπ (58' Μπερέτσκι), Σκάβις (80' Μούκαμ), Ρίος, Φιλιπένκο, Στάσεβιτς, Βολκόφ, Μπάγκα, Μίλιτς (69' Ντούμπαγιτς)

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Κοσιελνί, Μικιταριάν, Λακαζέτ, Μέιτλαντ-Νάιλς (68' Ομπαμεγιάνγκ), Αϊόμπι, Μονρεάλ, Μουστάφι, Γκεντουζί, Κολάζινατς (74' Σουάρεθ), Τσάκα (69' Τορέιρα)

* Περίπου 200 οπαδοί της Άρσεναλ έκαναν το ταξίδι στη Λευκορωσία

* Επόμενο ματς στις 21 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο

* Είναι το 4ο ματς που δε σκοράρει η Άρσεναλ στα τελευταία 37 και 2 στα τελευταία 17
Keywords
Τυχαία Θέματα