Στο μυαλό της Τερέζα Μέι

Μια χρονική «ρωγμή» στο κοντινό μέλλον: Είναι Παρασκευή, 22 Μαρτίου, μια εβδομάδα πριν το Brexit γίνει πραγματικότητα και η Βρετανία οδεύει κατευθείαν προς την άκρη του γκρεμού. Η Τερέζα Μέι επέστρεψε στο Νο 10 της Downing Street, μετά από την τελευταία, απελπισμένη προσπάθεια να αποτραπεί η καταστροφή, η οποία έληξε με οδυνηρή αποτυχία κατά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε μια συνεδρίαση - τελευταία ευκαιρία για

ένα Brexit με συμφωνία, συζήτησαν την προετοιμασία ενός πακέτου επείγουσας βοήθειας για την Ιρλανδία (σσ. ένα από τα «αγκάθια» του Brexit είναι αν τα σύνορα μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της κατεχόμενης από την Βρετανία, Βόρειας Ιρλανδίας, θα είναι «σκληρά» ή όχι) με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ να ξεδιπλώνει μια ακόμη οργισμένη επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιμένοντας, ταυτόχρονα, ότι υπάρχει ακόμη χρόνος να αναβληθεί η Brexit. Την ίδια στιγμή οι αγορές βρίσκονται σε αναταραχή, οι διαμαρτυρίες έξω από το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου γίνονται όλο και πιο πιεστικές και το Μπάκιγχαμ θέλει να μάθει τι συμβαίνει.

Στο εσωτερικό της του Νο 10 της Downing Street, η Μέι κάθεται μόνη της. Ξέρει ότι δεν μπορεί πλέον να καθυστερήσει την απόφαση: Να υποχωρήσει στο Brexit χωρίς συμφωνία, ή να δεχτεί την ήττα και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες ζητώντας παράταση;

Το Politico σχολιάζει, ότι το πιο ενδιαφέρον γεγονός της βρετανικής πολιτικής σήμερα, είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσει η πρωθυπουργός στο παραπάνω σενάριο: Ούτε το υπουργικό συμβούλιο, ούτε οι πιο στενοί σύμβουλοί της, ούτε οι παλιοί φίλοι της στο κοινοβούλιο. Η γυναίκα που κυβερνά τη Βρετανία στη σοβαρότερη κρίση της από το 1945, παραμένει σχεδόν άγνωστη, τουλάχιστον σε σχέση με την ιδιότητά της ως πρωθυπουργού.

Το «μυστήριο» Μέι


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα