Άρης: Στην κρίσιμη μάχη για κομβική πρόκριση

Είναι κρίσιμη η μάχη σήμερα (23/12, 15:00) για τον Άρη στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Απέναντι στους Κρητικούς, στη μεταξύ τους ρεβάνς για τους “16” του Κυπέλλου, οι “κίτρινοι”, έχοντας αβαντάζ από τη νίκη τους με σκορ 3-1 στον πρώτο αγώνα, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, επιζητούν την πρόκριση, η οποία είναι κομβικής σημασίας γι’ αυτούς, διότι σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει πώς θα κινηθούν στη συνέχεια της σεζόν.

Αρχίζοντας από αυτό το τελευταίο, η διαδρομή

ως το τέλος του δρόμου στο δεύτερο τη τάξει θεσμό στην Ελλάδα είναι βασικός στόχος για τον Άρη. Επομένως, ενδεχόμενη πρόκριση σήμερα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μεταγραφικού σχεδιασμού, στον οποίο θα στηριχθούν οι “κίτρινοι” για να ενισχύσουν το ρόστερ τους τον ερχόμενο Ιανουάριο, που ανοίγει η αγορά για τα χειμερινά “ψώνια” των ομάδων. Αλλιώς θα γίνει αυτό με την ομάδα στους “8” του Κυπέλλου κι αλλιώς έχοντας χάσει και δεύτερο στόχο καταμεσής της σεζόν, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό που ήρθε πολύ νωρίς το περασμένο καλοκαίρι.

Και για την ίδια την ομάδα, όμως, θα είναι διαφορετικό να μπει στον Ιανουάριο, μετά τις διακοπές των εορτών, έχοντας κατά νου ότι συνεχίζει σε δύο θεσμούς. Είναι άλλο το κίνητρο για τους ίδιους τους παίκτες και εντελώς διαφορετικό να γνωρίζουν ότι πλέον ο στόχος που απέμεινε είναι ένας, να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα της Super League 1. Ο διπλός στόχος τους κρατά σε εγρήγορση σε αυξημένο βαθμό κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για τη λειτουργία του γκρουπ.

Στον αγωνιστικό τομέα, το σκορ του πρώτου αγώνα είναι θετικό για τους “κίτρινους”, αλλά και πονηρό συνάμα, καθώς, θυμίζουμε, το εκτός έδρας γκολ υπερισχύει, βάσει του κανονισμού της διοργανώτριας ΕΠΟ, και ο ΟΦΗ κατάφερε να το πετύχει. Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως οι παίκτες του Άρη πρέπει να έχουν κατά νου την καλή αμυντική τους λειτουργία απέναντι σε έναν αντίπαλο που έρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ (1-2), και που έχει 17 γκολ στο πρωτάθλημα, όσα και οι “κίτρινοι”.

Επιπλέον, για τους “κίτρινους” έχει σημασία η επίτευξη ενός -τουλάχιστον- γκολ, για να ισοφαρίσουν το εκτός έδρας του ΟΦΗ στον πρώτο αγώνα και να αυξήσουν κατά πολύ τις δικές τους πιθανότητες πρόκρισης. Στην πρόσφατη επίσκεψή τους στο Ηράκλειο, για το πρωτάθλημα, κατάφεραν και το βρήκαν, έστω και δύσκολα. Ένα τέτοιο γκολ σήμερα, αν το βρούνε ξανά, μοιάζει να είναι από… χρυσάφι γι’ αυτούς!

Οι απουσίες που έχει ο Άρης εν όψει του σημερινού αγώνα σαφώς και είναι ένα θέμα, καθώς οι Φακούντο Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις μεσοεπιθετικά. Ειδικά σε τέτοιους αγώνες, όμως, που είναι must win (με την έννοια της πρόκρισης εδώ και όχι απαραίτητα της νίκης) για μια ομάδα, οι παρουσίες μετράνε και όχι οι απουσίες. Αυτοί που θα κληθούν να παίξουν οφείλουν να το κατανοήσουν πρώτοι αυτό, για να βοηθήσουν και τους άλλους στην ομάδα να κάνουν καλές γιορτές!

Keywords
Τυχαία Θέματα