Ολυμπιακός: Τέλος του “Γολγοθά” με τις λιγότερες απώλειες

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσιάζει με τις ποδοσφαιρικές του παραστάσεις, ωστόσο το πρόγραμμα του από τις 21 Νοεμβρίου είναι πραγματικά εξοντωτικό! Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν κατά σειρά ΑΕΚ, Φενέρμπαχτσε, Βόλο, Λεβαδειακό, ΟΦΗ, Αντβέρπ, Άρη, Ατρόμητο, Λαμία και Λεβαδειακό με ελάχιστο ενδιάμεσο χρόνο ξεκούρασης

και ανασύνταξης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες μονάδες και κατάφερε να μείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος και μάλιστα να διευρύνει τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ στους 11 βαθμούς, να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League και του κυπέλλου Ελλάδας.

Σ’ αυτό το διάστημα ηττήθηκε μόλις δύο φορές, χωρίς αυτά τα αποτελέσματα να στοιχίσουν επί της ουσίας. Οι εκτός έδρας ήττες από Αντβέρπ και Λεβαδειακό είχαν μόνο ψυχολογικό αντίκτυπο και στην πορεία λειτούργησαν ως καμπανάκι για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του. Τέλος καλό, όλα καλά για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2021, καθώς το διάστημα των εορτών θα αποτελέσουν για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα μια πρώτης ταξης ευκαιρία επαναπρογραμματισμού, έχοντας ήδη πάρει τα μαθήματα του εν όψει του 2022.

Το καλεντάρι για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2021 ξεκινά με τη διατήρηση της προσωπικότητας του μέσα στον Ιανουάριο, παρά τις απώλειες του Κόπα Άφρικα, συνεχίζεται με την απάντηση στην πρόκληση της Αταλάντα στο Europa League, τη διαχείριση της βαθμολογικής διαφοράς στη Super League και φυσικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει αλώβητος μετά από ένα τόσο απαιτητικό αγωνιστικά διάστημα από το ξεκίνημα των προκριματικών του Champions League, μέχρι και το χθεσινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, η συνέχεια φαντάζει ευοίωνη, λόγω μεταγραφικής ενδυνάμωσης και κεκτημένης αυτοπεποίθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα