Άρης: Η διαχείριση του Νταρίντα και ο non stop Φαμπιάνο

Σε μια περίοδο που οι Λούκας Ρουπ και Μανού Γκαρθία δεν είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του Άρη λόγω τραυματισμών, ο Άκης Μάντζιος πολύ θα ήθελε ο Βλαντιμίρ Νταρίντα να βρίσκεται στο peak της απόδοσής του, για να καλύψει όσο γίνεται το μεγάλο κενό στη θέση του οργανωτή της ομάδας. Δυστυχώς για τον προπονητή των “κίτρινων”, όμως, δεν συμβαίνει αυτό. Και υπάρχει ειδικός λόγος που δεν συμβαίνει…

Ο Τσέχος διεθνής μέσος δεν διάγει την καλύτερή του φάση από τότε που μεταγράφηκε στον Άρη εξαιτίας μιας σοβαρής ενόχλησης, που έχει στον προσαγωγό. Το πρόβλημα έγινε

γνωστό ευρέως πρώτη φορά ακριβώς πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (17/9), όταν ο παίκτης έμεινε εκτός μάχης. Έκτοτε, πάνω από ένας μήνας πέρασε κι ο Νταρίντα δεν έχει επανέλθει πλήρως.

Μάλιστα, όχι μόνον αυτό, αλλά στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό το περασμένο Σάββατο (21/10) ήταν η πρώτη φορά από τότε που φόρεσε τη φανέλα του Άρη, που συμμετείχε σε αγώνα της ομάδας ως αλλαγή και όχι ως βασικός. Την περασμένη σεζόν πρόλαβε να κάνει 23 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ήταν σε όλες βασικός. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετράει 11 συμμετοχές ως τώρα σε Ελλάδα κι Ευρώπη και η μοναδική φορά που δεν μπήκε από την αρχή σε έναν αγώνα ήταν αυτή στην ακριβώς προηγούμενη αναμέτρηση (έπαιξε 31′ λεπτά ως αλλαγή).

Το ζήτημα για τον Νταρίντα είναι να μην εξελιχθεί η ενόχληση στον προσαγωγό σε σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών. Αυτό θέλουν να αποφύγουν στον Άρη, διότι στην απευκταία περίπτωση, ο Τσέχος δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε χειρουργική επέμβαση, χάνοντας μεγάλο μέρος από το υπόλοιπο της σεζόν. Γι’ αυτό και ο Άκης Μάντζιος έχει αποφασίσει, όταν πρέπει και μπορεί, να του δίνει χρόνο ξεκούρασης, μήπως και ξεπεράσει το πρόβλημά του με αυτόν τον τρόπο. Τουτέστιν, γίνεται διαχείριση αυτή την περίοδο με τον Νταρίντα.

Φαμπιάνο ο… ρέκορντμαν!

Στον αντίποδα, ο Φαμπιάνο Λέισμαν διάγει ως τώρα μία ακόμη εξαιρετική περίοδο στον Άρη. Από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων το περασμένο καλοκαίρι, δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής από τους αγώνες της ομάδας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Έχει 12/12 συμμετοχές και όλα τα αγωνιστικά λεπτά!

Μάλιστα, σκοράρει και με μεγάλη συχνότητα. Ήδη, με τα τέσσερα (4) γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα, έχει ήδη καταρρίψει το δικό του ρεκόρ στην ομάδα, που ήταν τρία (3) γκολ την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Μαζί με το προσωπικό αυτό ρεκόρ έχει κάνει κι ένα ακόμη. Έφτασε ήδη τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν σε οποιαδήποτε από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα. Ποτέ δεν είχε πετύχει πάνω από ένα (1) γκολ σε μία σεζόν, κάτι που είχε βελτιώσει με τον Άρη την περασμένη, φτάνοντας στα τρία, και τώρα έχει πάει ήδη στα τέσσερα τέρματα!

Βεβαίως, το βασικό ζητούμενο για τον Μάντζιο είναι ο παίκτης να συνεχίσει χωρίς κάποιον τραυματισμό, διότι έχει… στερέψει η τεχνική ηγεσία του Άρη από εναλλακτικές στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών μετά τους τραυματισμούς των Φραν Βέλεθ και Γιώργου Δεληζήση. Πρωτίστως αυτό που έχει σημασία για τον προπονητή της ομάδας είναι να έχει διαθέσιμους τους Φαμπιάνο και Γιακούμπ Μπράμπετς. Καλό το σκοράρισμα, αλλά άλλο είναι αυτό που έχει προτεραιότητα!

Keywords
Τυχαία Θέματα