Απορίες στην ΑΕΚ για την τιμωρία

Εξοντωτική και άδικη χαρακτηρίζουν στην ΑΕΚ την τιμωρία του Μανόλο Χιμένεθ.

Στην Ένωση, εκφράζουν την απορία τους για το ύψος της ποινής, τον χρόνο έκδοσής της αλλά και το σκεπτικό της επιτροπής εφέσεων.

Αρχικά, στον σύλλογο τονίζουν ότι ενώ σε ποδοσφαιριστές για απώθηση διαιτητή ή για απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή προβλέπεται ποινή πέντε αγωνιστικών και τριών για βάναυση συμπεριφορά σε θεατή, ο Ισπανός τεχνικός τιμωρήθηκε με επτά αγωνιστικές για έργω εξύβριση. Στον ίδιο πειθαρχικό κώδικά για ποδοσφαιριστή
προβλέπονται οχτώ αγωνιστικές (έναντι επτά του Χιμένεθ) αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διερμηνέα ή γιατρό ομάδας η οποία είχε συνέπεια τον τραυματισμό τους.

Όσον αφορά την ημέρα έκδοσης της τιμωρίας, στην ΑΕΚ αναρωτιούνται γιατί όλες οι αποφάσεις της επιτροπής εφέσεων πλην αυτής του Χιμένεθ εκδόθηκαν χθες. Τονίζουν συγκεκριμένα ότι από την στιγμή που η απόφαση εκδόθηκε σήμερα, η τιμωρία του λήγει στις 21 Ιανουαρίου, ανήμερα του αγώνα με την ΑΕΛ. Αν είχε εκδοθεί χθες, θα ήταν παρών στο ματς με τους «βυσσινί» και ουσιαστικά θα εξέτιε έξι αγωνιστικές, κάτι που θα γινόταν αν δεχόταν αρχική τιμωρία ενός μήνα και όχι 15 ημερών.

Όσον αφορά το σκεπτικό, στην ΑΕΚ είχαν δύο ενστάσεις, θεωρώντας ότι η έφεση ήταν τυπικά απαράδεκτη. Η πρώτη είχε να κάνει με το ότι επειδή υπήρχε αναγκαστική ομοδικία (ΑΕΚ – Χιμένεθ) δεν θα μπορούσε η έφεση να ασκηθεί μόνο εναντίον Χιμένεθ και όχι ΑΕΚ. Σε αυτή την ένσταση επειδή δεν προβλέπεται από τον κανονισμό το σκεπτικό αναφέρει ότι δεν μπορεί να κάνει αναλογική εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η δεύτερη ένστασή ήταν ότι έφεση για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού δεν προβλέπεται στον πειθαρχικό κανονισμό. Το παραδέχεται το σκεπτικό αλλά κάνει ορθή ερμηνεία με αναλογική εφαρμογή και αφού λέει ότι αφού μπορεί να γίνει για μία αγωνιστική, μπορεί να γίνει και για τις 15 μέρες.

Επίσης από την Ένωση τονίζουν ότι πριν από ένα μήνα επιβλήθκε στην ομάδα πρόστιμο 30.000 ευρώ κόντρα στον ΠΑΟΚ με αναλογική εφαρμογή διάταξης και με τη φράση περί πρόδηλης παραδρομής. Με λίγα λόγια, θεωρούν ότι όπου εξυπηρετούσε την ΑΕΚ η επιτροπή δεν έκανε δεκτή την αναλογική εφαρμογή, αλλά εκεί όπου εξυπηρετούνταν τιμωρία του Χιμένεθ, έγινε αναλογική εφαρμογή διατάξεων.

Τέλος, διευκρινίζουν ότι η ποινή των 45 ημερών δεν προσβάλλεται στο Διαιτητικό εκτός κι αν και η ΑΕΚ κάνει αναλογική εφαρμογή όπως η επιτροπή εφέσεων, μιλήσει για ποινή άνω των τεσσάρων αγωνιστικών και προσφύγει στο Διαιτητικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα