Αϊντχόφεν – Λανς 1-0: Τρίποντο-“ανάσα” για τους Ολλανδούς (video)

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο “PSV Stadion” όπου η Αϊντχόφεν επικράτησε της Λανς 1-0 (12′ Ντε Γιονγκ) “έπιασε” τη γαλλική ομάδα στη 2η θέση του Β’ ομίλου αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League.

Οι γηπεδούχοι με τη στήριξη του ένθερμου κοινού τους μπήκαν στο ματς με “άγριες” διαθέσεις γνωρίζοντας πως η νίκη ήταν μονόδρομος. Ευτύχησαν να προηγηθούν στο 12′ όταν σε σέντρα του Μπακαγιόκο ο Ντε Γιονγκ έπιασε εξαιρετική

γυριστή κεφαλιά νικώντας τον Σαμπά και πετυχαίνοντας το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Χωρίς να μειώσει τον ρυθμό της η ολλανδική ομάδα πιέσε αναζητώντας κι ένα δεύτερο γκολ όμως τόσο ο σκόρερ όσο και ο Λοσάνο δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Την ίδια στιγμή η Λανς βλέποντας να χάνει τη δεύτερη θέση μέσα από τα χέρια του ανέβαζε σταδιακά και προοδευτικά ένταση αποζητώντας αντίδραση.

Βάζοντας δύναμη στο παιχνίδι της το ματς “άναψε” για τα καλά με τις δυνατές μονομαχίες να διαδέχονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα να τελειώσει το ματς έχοντας έξι ποδοσφαιριστές “κιτρινισμένους” έναντι – μόλις – δύο της Αϊντχόφεν.

Η ομάδα του Φρανκ Χάισε τα έδωσε όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και άγγιξε το γκολ τόσο στο 88′ με τον Γκιλαβογκί να σημαδεύει το δοκάρι αλλά κι ένα λεπτό μετά σ’ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φουλγκινί που έβγαλε με υπερένταση ο Μπενίτες!

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μπος): Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μπόσαλι, Ντεστ, Σούτεν, Τιλ (66΄Τίλμαν), Φέρμαν (66΄Σαϊμπαρί), Μπακαγιόκο, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ

Λανς (Φρανκ Χάισε): Σαμπά, Γκράντιτ, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Μασάδο, Μεντί (65΄Αλ Αϊναουί, Αμπντούλ Σαμέντ, Σότοκα, Τόμασον (65΄Φουλγκίνι), Ουαχί (82΄Σαΐντ)

Keywords
Τυχαία Θέματα