Rally Dakar 4η ημέρα: Όχι μία συνηθισμένη ημέρα στην παραλία

Η άμμος του ράλλυ Dakar δεν είναι για χαλάρωση. Οι οδηγοί και αναβάτες του αγώνα το κατάλαβαν καλά την τέταρτη ημέρα του αγώνα, αφού όταν μείωναν τον ρυθμό τους βρίσκονταν κολλημένοι.

Οι Στεφάν Πετερανσέλ (Team Peugeot Total), Άντριαν Βαν Μπέβερεν (Yamalube Yamaha Official Rally
Team ), Ιγκνάσιο Κασάλ (Casale Racing) και Έντουαρντ Νικολάεβ (Kamaz Master) είναι οι πρώτοι στις κατηγορίες των αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, quads και φορτηγών.
Η δράση για την τέταρτη ημέρα του Ράλλυ Dakar ξεκίνησε στην παραλία, αλλά δεν ήταν χαλαρή μέρα για τους συμμετέχοντες του αγώνα. Η τέταρτη διαδρομή έφθασε στην ακτή του Περού και «έπεσε» βαθιά μέσα στην έρημο για ένα πέρασμα στους αμμόλοφους συνολικού μήκους 100 χλμ. Σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, πολλοί από τους κορυφαίους οδηγούς και αναβάτες έχασαν την ευκαιρία τους για την πρώτη θέση.

Νικητής της διαδρομής των 300 χλμ ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που άφησε πίσω του τους: Πετερανσέλ, Ντεπρέ, Σάινθ και Αλ Ατίγια. Ωστόσο, η λάμψη από το αποτέλεσμα του Team Peugeot Total ( ο τερματισμός στο 1-2&3 ) σκιάστηκε από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο τέταρτος οδηγός της Σιρίλ Ντεπρέ. Ο 43χρονος οδηγός ακινητοποιήθηκε όταν έσπασε η ανάρτησή του στο 180στό χιλιόμετρο. Έχασε πολύ χρόνο και πιθανά τη νίκη.

Προβλήματα αντιμετώπισαν και οι Αλ Ατίγια και Ντε Βιλιέ της Toyota Gazoo Racing οι οποίοι τερμάτισαν περίπου μία ώρα πίσω από τον Λεμπ.

Οι μοτοσυκλετιστές ξεκίνησαν και αυτοί από την παραλία (σε ομάδες των 15 ανά πέντε λεπτά). Μεγάλοι νικητές ήταν η ομάδα της Yamaha Factory καθώς τελείωσαν την ημέρα με τον Άντριεν Βαν Μπέβερεν νικητή, όπου πήρε τον έλεγχο της γενικής κατάταξης.

Ένα σφάλμα πλοήγησης επηρέασε όλους τους αναβάτες της Red Bull KTM Factory Team. Ο περισσότερο άτυχος ήταν ο Σαμ Σάντερλαντ. Έπεσε σε κενό, τραντάχτηκε πολύ έντονα. Ο Βρετανός ένιωσε έντονους πόνους στην πλάτη και απώλεια στήριξης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη Λίμα μέσω του bivouac στο San Juan de Marcona.

Μοναδικές κατηγορίες όπου δεν άλλαξε κάτι στην γενική κατάταξη ήταν των Quads (μένει μπροστά ο Ιγκάσιο Κασάλ) και των φορτηγών με… κυρίαρχο τον Έντουαρντ Νικολάεβ .
Keywords
Τυχαία Θέματα