Τρίποντο μετά από 17 χρόνια (video)

Ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από τη Λεωφόρο και επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πανιωνίου εκτός έδρας σε ματς με τον Παναθηναϊκό από τη σεζόν 2000-2001, όταν και ο Ζίζι Ρόμπερτς είχε χαρίσε το τρίποντο στους "κυανέρυθρους". Τώρα το ρόλο αυτό τον είχε ο Ντουρμισάι, ο οποίος "τιμώρησε" την άμυνα του "τριφυλλιού" για το λάθος που έκανε.

Το σύνολο του Ουζουνίδη είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε τη μετουσιώσει σε γκολ...

Μπλόκαρε
τον άξονα...

Η επιλογή του Γρηγορίου να φορτώσει τον άξονα της μεσαία γραμμής είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι από το κέντρο και προσπαθούσε από τα πλάγια να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των "κυανέρυθρων" τους έδινε την ευκαιρία να βγαίνουν μπροστά με ανοιχτό γήπεδο, αλλά στην τελική προσπάθεια τα χαλούσαν.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο ματς, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο οι "πράσινοι" κάλυψαν τους χώρους και δεν έδωσαν εύκολα διαδρόμους προς τους παίκτες του Γρηγορίου.

Το σουτ του Μολίνς στο 21' ήταν η πρώτη αξιόλογη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς, ενώ μετά το 30' ο γρήγορος ρυθμός στο ματς ευνόησε τις δύο ομάδες προκειμένου να φτάσουν κοντά στο γκολ. Αν και κυνήγησαν το προβάδισμα καμία από τις δύο δεν το... απέκτησε. Ο Κότνικ στο 44' έπεσε στη γωνία του και έδιωξε δύσκολα την μπάλα στο φάουλ του Λουντ, ενώ νωρίτερα ο Σπιριντόνοβιτς αντί να βγάλει τον Λάμπρου απέναντι από τον Διούδη προτίμησε να τα κάνει όλα μόνος του "σπαταλώντας" μία μεγάλη ευκαιρία.

Μία και γκολ...

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας το πρόβλημα της ομάδας του στην ανάπτυξη, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ο Χίλιεμαρκ πήρε τη θέση του Χατζηγιοβάνη και ο Σιλά άφησε τη θέση του στον Ρέις. Ο τελευταίος έκανε πράξεις τα θέλω του προπονητή του και οι "πράσινοι" έβγαλαν φάσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα δεξιά.

Μέχρι το 70' ο Πανιώνιος ήταν... άφαντος επιθετικά, αλλά η είσοδος του Μασούρα του έδωσε ενέργεια όσο χρειαζόταν. Ο Ελληνας άσος στο 71' είχε το πρώτο σουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Ντουρμισάι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σιώπης έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Ρέις με τάκλιν προσπάθησε να κόψει, ωστόσο η "στρογγυλή θεά" στρώθηκε στον Ντουρμισάι, ο οποίος διένυσε λίγα μέτρα και με σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και στο 77' παραλίγο να το πετύχουν με κεφαλιά του Άλτμαν. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας μέσα στο 2017.
Keywords
Τυχαία Θέματα