«Πράσινη» προσδοκία για νομική «ανάσα»

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα, ώστε να ενταχθεί στον νόμο περί εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συγκεκριμένος νόμος δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ΠΑΕ, να επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής των οφειλών τους, αν αυτές οφείλονται σε άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας του οφειλέτη. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, με στόχο να εξασφαλιστεί
η βιωσιμότητα του οφειλέτη και να μην οδηγηθεί στην πτώχευση, κάτι που θα σημαίνει πως θα χαθούν οι οφειλές τους προς τρίτους.

Οι «πράσινοι» θεωρούν πως με αυτή τη ρύθμιση, θα μπορέσουν να επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής προς τράπεζες, κάτι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν χρήματα στα ταμεία τους το προσεχές χρονικό διάστημα και να προχωρήσουν κανονικά τις πληρωμένες των παικτών. Έτσι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν ότι δε θα μπορέσει κάποιος παίκτης να καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Τα ίδια δημοσιεύματα τονίζουν πως οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν τη σχετική αίτηση, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα