Nike: «Μαχαίρι» στο 2% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως – mononewsTV

Η Nike θα μειώσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 2%, καθώς συνεχίζει τις προσπάθειες να περιορίσει το κόστος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ασθενέστερες προοπτικές πωλήσεων και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Η εταιρεία με έδρα το Όρεγκον δεν έκανε γνωστό τον αριθμό των εργαζομένων που θα επηρεαστούν, αν και αυτή τη στιγμή έχει περίπου 83.700 υπαλλήλους παγκοσμίως.

«Οι ενέργειες που κάνουμε μάς φέρνουν σε θέση να διαμορφώσουμε

σωστά τον οργανισμό μας για να αξιοποιήσουμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξής μας, καθώς το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, την υγεία και την ευεξία δεν ήταν ποτέ ισχυρότερο», ανέφερε η Nike σε δήλωση.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας ακολουθούν μετά την ανακοίνωση που έκανε ο κολοσσός των αθλητικών ειδών τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι αναζητά τρόπους για εξοικονόμηση κόστους έως 2 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εργατικού δυναμικού της και της απλοποίησης της σειράς προϊόντων της.

Αυτό πυροδότησε την πτώση της μετοχή της Nike, η οποία δυσκολεύτηκε να ανακάμψει και παραμένει σε αρνητικό έδαφος, με απώλειες περίπου 2% φέτος.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, σύμφωνα με ένα σημείωμα της Nike που επικαλείται το Bloomberg News.

Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα διαρκέσει όλη την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο δεύτερος γύρος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας.

Η ιστοσελίδα Willamette Week ανέφερε τις προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας κατά 2% νωρίτερα την Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! https://bit.ly/3de5Kl9
Keywords
Αναζητήσεις
nike-machairi-sto-2-tou-ergatikou-tis-dynamikou-pagkosmios--mononewstv.htm
Τυχαία Θέματα