Βίντεο από τη στιγμή που τα 7,3 Ρίχτερ χτυπούν το Ιράν και το Ιράκ. Σκηνές πανικού σε εμπορικό κέντρο, δημοσιογράφος σαστίζει σε τηλεοπτικό σταθμό. Περισσότεροι από 330 νεκροί και 2.500 χιλιάδες τραυματίες

news247

Τουλάχιστον 330 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 2.500 τραυματίστηκαν στο Ιράν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στα σύνορα με το Ιράκ την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν κάτω από τα συντρίμμια τυχόν εγκλωβισμένους.

Ο σεισμός
σημειώθηκε σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια, ανέφερε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνουν τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε τα σύνορα Ιράκ – Ιράν:

Video shows the moment strong #earthquake hit parts of #Iran and #Iraq pic.twitter.com/FnLLT20dnj

Press TV (@PressTV) November 12, 2017

Το κουρδικό δίκτυο Rudaw Media δημοσίευσε ένα ακόμη βίντεο από τον πανικό που επικράτησε σε εμπορικό κέντρο τη στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος:

Scores of people were seen running for their lives in Erbil's Tablo Mall as a 7.3-magnitude #earthquake rocked the region pic.twitter.com/hv4if3Z4Hy

Press TV (@PressTV) November 13, 2017

Σε άλλο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, απαθανατίζεται η στιγμή που ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Rudaw συνειδητοποιεί πως γίνεται σεισμός και σταματά την εκφώνηση:

بوومەلەرزەی ئەمشەو لە پەخشی راستەوخۆی رووداو pic.twitter.com/oFylMiSKHY

— Rudaw (@Rudawkurdish) November 12, 2017

Όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, τουλάχιστον 8 χωριά υπέστησαν ζημιές, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε κάποιες περιοχές.

Διαβάστε επίσης στο news247: Die Welt: Στη Μεσόγειο διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης

Το άρθρο Βίντεο από τη στιγμή που τα 7,3 Ρίχτερ χτυπούν το Ιράν και το Ιράκ. Σκηνές πανικού σε εμπορικό κέντρο, δημοσιογράφος σαστίζει σε τηλεοπτικό σταθμό. Περισσότεροι από 330 νεκροί και 2.500 χιλιάδες τραυματίες δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα