Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Θοδωρή Γαλαζούλα. Κατάρες αντάλλαξαν οι δύο τραγικές μητέρες -επτά αστυνομικοί κρατούσαν τον πατέρα του δολοφονημένου φοιτητή

news247:Μία βεντέτα παίρνει ξανά «σάρκα και οστά» το 2017 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με την αστυνομία να επεμβαίνει εντός της αιθούσης και τους συγγενείς του θύματος να στέλνουν κατάρες στον κατηγορούμενο. «Δολοφόνε , δολοφόνε … Αφήστε με » φώναζε η μητέρα του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, ο οποίος δολοφονήθηκε από το χέρι του 23χρονου κατηγορούμενου στις 8 Μαΐου
2016, στην Πεντέλη. Ένα χρόνο αργότερα, ο πατέρας του θύματος σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου,Μανούσο Ριτζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα.

Η αστυνομία είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αναμένονταν οι εντάσεις από τις πλευρές των οικογενειών. Ήδη από την μεταγωγή του κατηγορουμένου στο δικαστήριο, η μητέρα του Θ. Γαλαζούλα χρειάστηκε να συγκρατηθεί προκειμένου να μην επιτεθεί στον κατηγορούμενο, ενώ στη συνέχεια η είσοδος στην αίθουσα γινόταν ύστερα από έλεγχο με ειδικά μηχανήματα.

Τα αίματα άναψαν ξανά όταν στη δικαστική αίθουσα προσήχθη ο πατέρας του θύματος και κρατούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του κατηγορουμένου ο οποίος άρχισε να φωνάζει: «πού είναι ο τσόγλανος , θέλω να τον δω …». Χρειάστηκαν επτά αστυνομικοί για να συγκρατήσουν τον άνδρα ο οποίος εκτός εαυτού ούρλιαζε: «Με τον Μαζιώτη με έχουν στην απομόνωση, να με βάλουν μαζί με αυτόν (σ.σ. κατηγορούμενο) . Ήρθε και στην κηδεία να πετάξει λουλούδια στο παιδί μου «.

Μητέρα κατηγορούμενου: πολλά λες…

Μητέρα θύματος: λίγα λέει!

Μητέρα κατηγορούμενου: κοίτα με!

Αστυνομικός: θα περάσετε έξω αν συνεχίσετε

Πατέρας θύματος: πισώπλατα τον χτύπησε. Τι του λήστεψε του παιδιού μου, δεν είχε σπίτι να του δώσει;

Μητέρα κατηγορούμενου: κόψε το θέατρο

Οι φωνές συνεχίστηκαν μέχρι τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής οπότε και οι αστυνομικοί οδήγησαν εκτός αίθουσας τον κρατούμενο πατέρα του θύματος, σε μία προσπάθεια να επικρατήσει ψυχραιμία. «Θέλω να τον δω, δεν φεύγω!»φώναζε την ώρα που τον οδηγούσαν στην κλούβα της αστυνομίας .

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου. Κατά την έξοδό του ο κατηγορούμενος δέχτηκε φραστική επίθεση από συγγενείς και φίλους του θύματος.

Η δολοφονία Θοδωρή Γαλαζούλα και η ομολογία του δράστη

Ο 20χρονος φοιτητής είχε βρεθεί, πρωινές ώρες στις 14 Μαΐου 2006, νεκρός σε χωμάτινο δρόμο δίπλα από την περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης στη θέση Άγιος Πέτρος στην Πεντέλη.
Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του προκλήθηκε από κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από τρεις πυροβολισμούς που δέχτηκε από κοντινή απόσταση σε κοιλιά, θώρακα και κεφάλι. Οι κάλυκες της καραμπίνας βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας.
Μετά από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα και ανάλυση όλου του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η εμπλοκή στην ανθρωποκτονία του 23χρονου Σήφη Ριτζάκη και ειδικά ύστερα από ανάλυση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος που πρόδωσαν το δράστη ως έναν από τους τελευταίους ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί του.
Μάλιστα, υπήρξε και μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία τη νύχτα της εξαφάνισης είχαν δει το θύμα να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του δράστη και να φεύγουν μαζί και ύστερα να επιστρέφει ο δράστης μόνος του.

Ο 23χρονος αναζητήθηκε και βραδινές ώρες στις 23 Νοεμβρίου, εντοπίσθηκε να κινείται με το όχημά του στην περιοχή του Γέρακα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν αυτός κινήθηκε εναντίον τους με προφανή σκοπό να τους χτυπήσει και να διαφύγει. Τελικά όμως μετά από καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Εντός του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι. Ο δράστης εξεταζόμενος στην Ασφάλεια Αττικής, όπου οδηγήθηκε, ομολόγησε την διάπραξη της ανθρωποκτονίας.
Την πράξη του την απέδωσε σε διαφορές που είχε με το θύμα στον χώρο της διακίνησης κάνναβης στα στέκια της περιοχής και για το ποιος θα είχε τον έλεγχο αυτών των σημείων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, φυσίγγια κρότου, πιστόλια τύπου ρέπλικα και ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ τύπου ρέπλικα.

Ο πατέρας του Γαλαζούλα δολοφόνησε τον πατέρα του δράστη

Επί τρεις ολόκληρες ώρες ήταν νεκρός ο 60χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του και εκτελεσμένος με 4 σφαίρες που δέχτηκε από τον δράστη με φορά από αριστερά και ελαφρά πίσω, δύο στο κεφάλι και δύο στην ωμοπλάτη
Το πλέον απίστευτο είναι ότι βρισκόταν μέσα μεσημέρι στην συμβολή της Λ. Μαραθώνος με την οδό Σπατών, στον Γέρακα και κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς ούτε είδε κάτι, μέχρι που ένας περαστικός πρόσεξε τον νεκρό άντρα και κάλεσε την Αστυνομία.
Στο σημείο έφτασε σύντομα κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής. Σύντομα έφτασαν στο σημείο και συγγενείς του θύματος που τον αναγνώρισαν και ακολούθησαν σπαρακτικές σκηνές.
Το θύμα είχε περάσει απέναντι σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας εμπορίας κρεάτων για να κάνει τα ψώνια του και μόλις γύρισε πίσω στο όχημα, άγνωστος που πιθανόν είχαν μπει στο αυτοκίνητο ή τον περίμενε σε αυτό, τον πυροβόλησε με την φορά που προαναφέρθηκε, πιθανόν με περίστροφο καθώς δεν βρέθηκαν κάλυκες στο σημείο, εκτός και αν ο δράστης αμέσως μετά μάζεψε και τους κάλυκες πριν διαφύγει.
Εφόσον δεν υπήρξε ούτε ένας αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας οι αστυνομικοί στράφηκαν πρώτα προς τις κάμερες της επιχείρησης που έκανε τα ψώνια του το θύμα, καμία από αυτές όμως δεν «έπιανε» την γωνία που ήταν σταθμευμένο το μαύρο αυτοκίνητο που εκτυλίχθηκε η δολοφονία και έτσι οι αστυνομικοί μετέβησαν εκ νέου στο σημείο, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν τυχόν βιντεοληπτικό υλικό και από άλλες παρακείμενες επιχειρήσεις.
Αυτό που μοιραία προκάλεσε αναστάτωση στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή, είναι πως μπορεί το ίδιο το θύμα, να μην είχε απασχολήσει ο ίδιος, ποτέ τις Αρχές, να δούλευε στην διαφημιστική εταιρεία του κουνιάδου του και να έβγαινε στην σύνταξη, όμως ο γιος του Σήφης βρίσκεται στην φυλακή για την δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, για προσωπικές διαφορές που αποδίδονται σε ναρκωτικά πέρυσι τον Μάιο στην Πεντέλη.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα δηλώσετε στην εφορία τον επαγγελματικό σας λογαριασμό

Το άρθρο Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Θοδωρή Γαλαζούλα. Κατάρες αντάλλαξαν οι δύο τραγικές μητέρες -επτά αστυνομικοί κρατούσαν τον πατέρα του δολοφονημένου φοιτητή δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα