Η Συρία διαψεύδει ότι είχε ενημερωθεί για την τουρκική επιχείρηση! “Θα απαντήσουμε” λένε οι Κούρδοι

Η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε σήμερα ότι ενημερώθηκε από την Άγκυρα σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον της επαρχίας Αφρίν, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

«Η Συρία διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης σύμφωνα με τους οποίους την ενημέρωσε σχετικά με αυτήν τη στρατιωτική επιχείρηση» δήλωσε μια πηγή από τους κόλπους του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας στο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Η ίδια πηγή «καταδίκασε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση της Τουρκίας στην Αφρίν, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συριακής

επικράτειας».

«Ενημερώσαμε όλες τις πλευρές για τις ενέργειές μας. Ενημερώσαμε ακόμα και το συριακό καθεστώς εγγράφως» είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν τουρκικά μαχητικά στοχοθετήθηκαν 108 στρατιωτικοί στόχοι των Κούρδων, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην επαρχία Αφρίν της Συρίας.

Ο τουρκικός στρατός δεν διευκρίνισε εάν όλοι οι στόχοι που επλήγησαν βρίσκονταν στην επαρχία Αφρίν.

Εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία μετέδωσε νωρίτερα ότι είδε πολεμικά αεροσκάφη να ίπτανται πάνω από την περιοχή και να βομβαρδίζουν περιοχές στη συριακή επικράτεια.

10/ More and more Turkish backed Syrian rebels are gathering around Afrin. Ground operation any moment now. @akhbar pic.twitter.com/pjfCGAVA0a

— Jenan Moussa (@jenanmoussa) January 20, 2018

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας (YPG) απάντησαν ότι μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η Τουρκία στην επαρχία Αφρίν, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα έπληξε κατοικημένες περιοχές.

«Θα συντρίψουμε αυτή την επιθετικότητα, όπως συντρίψαμε άλλες επιθέσεις αυτού του είδους εναντίον των χωριών και πόλεών μας» προειδοποίησε η YPG.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες προέτρεψαν άνδρες και γυναίκες στη βόρεια Συρία να ενταχθούν στις τάξεις των δυνάμεών τους για να προστατεύσουν το Αφρίν.

“Θα απαντήσουμε” λένε οι Κούρδοι

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία στην επαρχία Αφρίν στο βορειοανατολική Συρία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων, που ελέγχουν την επαρχία.

«Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ένα παιδί, όπως επίσης δύο γυναίκες μαχήτριες, των κουρδικών μονάδων γυναικών, και ένας μαχητής» δήλωσε ο Μπιρούσκ Χασάκε, ο εκπρόσωπος τύπου των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην Αφρίν.

Στις επιδρομές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 13 άμαχοι, σύμφωνα με τον ίδιο.

The post Η Συρία διαψεύδει ότι είχε ενημερωθεί για την τουρκική επιχείρηση! “Θα απαντήσουμε” λένε οι Κούρδοι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα