Financial Times: «Η Τουρκία έθεσε βέτο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας»

Η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι η  Τουρκία μπλόκαρε με βέτο την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ για τα αιτήματα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία.

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν σήμερα  με στόχο να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις καθώς νωρίτερα Φινλανδία και Σουηδία υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο, η κίνηση της Άγκυρας

σταμάτησε κάθε ψηφοφορία, σύμφωνα με άτομο με άμεση γνώση του θέματος, σύμφωνα με τους Financial Times.

Just in: Turkey has forced Nato to postpone its initial decision to process Finland and Sweden’s request to join the military alliance, throwing into doubt the hopes for a quick accession of the two Nordic countries https://t.co/7a1SMTrz2C pic.twitter.com/Kb1xrwq4P4

Financial Times (@FinancialTimes) May 18, 2022

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα είχε βάλει φρένο στη διαδικασία, αλλά επέμεινε ότι η Τουρκία δεν αποκλείει την προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

«Δεν λέμε ότι δεν μπορούν να είναι μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο αξιωματούχος. «Απλώς πρέπει να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, στην ίδια σελίδα, σχετικά με την απειλή που αντιμετωπίζουμε».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία . . . Όσο πιο γρήγορα καταλήξουμε σε συμφωνία, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ένταξη».

The post Financial Times: «Η Τουρκία έθεσε βέτο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα