Δημοκρατική Συνεργασία: Αναδεικνύουμε την Πολιτική Προστασία προτεραιότητα αιχμής

Στα πλαίσια της επιβεβλημένης λόγω των ακραίων συμβάντων ανάπαυλάς μας από προεκλογικές δραστηριότητες και επικέντρωσής μας στη σκληρή πραγματικότητα,  αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας Δημοκρατική Συνεργασία Μπροστά Μαζί αποτελούμενη από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Κοντουλάκο Ελευθέριο, Βαρλαμίτη Κωνσταντίνο, Οικονομίδη Νικόλαο, Αρναουτόπουλο Χρήστο, Νικολόπουλο Αθανάσιο και Κωνσταντίνου Γεώργιο, επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 24 Αυγούστου τις εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, στη Πεντέλη,

και είχαμε, γόνιμη, ειλικρινή και πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον επικεφαλής του κύριο Νίκο Λιάκο, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές του.

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμ. 14644 Φ.101.4 Απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος στις 24η Απριλίου 1997 (Αρ.ΦΕΚ 359 τ.Β’) ύστερα από αίτημα της τότε κοινότητας Πεντέλης και τέθηκε σε λειτουργία την 14η Ιουνίου 1997.

Ανήκει επιχειρησιακά και διοικητικά στον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Παλλήνης.

Επίσης το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης είναι η μοναδική Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική.

Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο έχει τομέα ευθύνης τον νέο καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης που προέκυψε μετά την συνένωση των Δήμων Μελισσίων, Νέας Πεντέλης & Πεντέλης και επεμβαίνει σε όλων των ειδών τα συμβάντα (αστικές πυρκαγιές, δασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, απεγκλωβισμοί ανθρώπων, πλημμύρες, κ.α.).

Το συμπέρασμα ύστερα από τρίωρη ανταλλαγή απόψεων που είχαν ως αντικείμενο το βέλτιστο συντονισμό και την καλύτερη αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και την προστασία της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας ήταν ότι ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει ως το Στρατηγείο Επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στο Δήμο μας το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Αττική με τέτοια μονάδα.

Δέσμευσή μας ως επόμενη Δημοτική Αρχή: Εγκαινιάζουμε μια νέα σχέση στρατηγικής συνεργασίας, τους στηρίζουμε παντοιοτρόπως, μεριμνούμε για θέματα επαρκούς εξοπλισμού τους, προωθούμε την εγγραφή εθελοντών από το Δήμο Πεντέλης, τους εντάσσουμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα συνεχούς επιμόρφωσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών, προβάλλουμε το έργο τους και τους δικτυώνουμε με αλλά πυροσβεστικά κλιμάκια άλλων χωρών.

Συντονίζουμε ως Δήμος Στρατηγείο κοινές δράσεις και με το εθελοντικό κλιμάκιο του Δήμου και το Δήμο.

Αναδεικνύουμε την Πολιτική Προστασία προτεραιότητα αιχμής.

Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό και ασύμβατη απειλή. Οργανώνουμε την άμυνά μας. Όπως για τις αμυντικές δαπάνες είναι επιβεβλημένο το όποιο τίμημα το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας.

Σε κάθε δε περίπτωση είναι πολύ μικρότερο από το κόστος των καταστροφών (ανθρώπινο, υλικό, περιβάλλοντος).

The post Δημοκρατική Συνεργασία: Αναδεικνύουμε την Πολιτική Προστασία προτεραιότητα αιχμής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα