ΔΗΠΑ: Οι νόμοι του Κράτους να γίνουν πλήρως σεβαστοί από όλους

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία σε ανακοίνωση «καταδικάζει τα επεισόδια στη Χλώρακα και εκφράζει ανησυχία για την παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων στην ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία καταδικάζει τα επεισόδια στη Χλώρακα, υπογραμμίζοντας ότι η βία δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από όπου και αν προέρχεται. 

Τέτοια φαινόμενα, προκαλούν τη δικαιολογημένη δυσφορία και ανησυχία των κατοίκων και επιβάλλουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε, να γίνονται από όλους πλήρως σεβαστοί οι νόμοι της χώρας μας.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, καταδικάζει,

την ίδια ώρα, με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, όπως εκδηλώθηκε  ψες με την οργανωμένη δράση μιας μικρής μερίδας ακροδεξιών στοιχείων, στην ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χλώρακας. 

Επιβάλλεται ως κράτος και ως κοινωνία να είμαστε απόλυτοι στην καταδίκη περιστατικών, που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες. Η τάξη, η ασφάλεια και η νομοτέλεια πρέπει να έχουν προτεραιότητα και καλούμε τις Αρχές  να προσάψουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους τους υπαίτιους, φυσικούς και ηθικούς.

Η κυβερνητική σύσκεψη της προηγούμενης βδομάδας παρήγαγε συγκεκριμένες αποφάσεις, για αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή, τις οποίες χαιρετήσαμε. Δεν υπάρχει όμως κανένα περιθώριο καθυστέρησης ή παρέκκλισης από το συμφωνημένο σχέδιο δράσης, το οποίο πλέον πρέπει να συνδυαστεί με αυστηρότερη επιτήρηση από πλευράς της Αστυνομίας.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία διακηρύττουμε ότι η χώρα μας οφείλει να σέβεται τις συμβατικές της υποχρεώσεις σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου, όπως αμφίδρομα πρέπει να πράττουν και όλοι οι διαμένοντες στη χώρα μας, Κύπριοι και μη, αναφορικά με τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαταράσσεται η κοινωνική συνοχή, η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, καθώς και η τάξη στο εσωτερικό της χώρας.

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ για Χλώρακα:Η ρατσιστική υστερία δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά ζητήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα