Ο καιρός τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου: Έρχονται μπουρίνια - Τι ισχύει για την Αττική

Δύο διαδοχικά συστήματα με βροχές και καταιγίδες έως την Παρασκευή. Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων και της ΕΜΥ για τον καιρό.Διχασμένος θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, καθώς τα βόρεια και δυτικά θα δουν βροχές και καταιγίδες, ενώ στα νότια θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες,…

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Ο μετεωρολόγος του Ant1

κ. Τάσος Αρνιακός αναφέρει πως την Τρίτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες στα δυτικά ηπειρωτικά. Μάλιστα, οι βροχές θα είναι σχετικά δυνατές το πρωί.

Ανέφερε δε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας θα βρέχει στα ορεινά.

Η πρόγνωση της Ερμιόνης Κατιρτζόγλου

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου αναφέρει πως το επόμενο τριήμερο θα είναι βροχερό, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.

Αναφορικά με τη Δευτέρα η κ. Κατιρτζόγλου τονίζει ότι ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Ήπειρο και την ορεινή Πελοπόννησο.

Η ατμόσφαιρα θα ζεστάνει ελαφρώς και τοπικά σε περιοχές της εσωτερικής κεντρικής Ελλάδας μπορεί να φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι τους 35 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα μέχρι τους 33 βαθμούς. Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια και ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη έρχεται αλλαγή στο σκηνικό. Από το πρωί θα έχει παροδικές νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει καλό καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις μέχρι τα 5 μποφόρ και μόνο στα νότια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα έχει ασθενείς νότιους ανέμους. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, με μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα.

Από την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος στην δυτική Ελλάδα με πρόσκαιρες μπόρες και στην συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι στα κεντρικά και νότια τοπικά θα φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ από δυτικές κυρίως διευθύνσεις.

Τι θερμοκρασία θα έχει τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid02yPj11HjdjHx4NgqSpf3FcjoQSuQnUvv4KeWWbdtL9GkGuAq1gz4SRG2Gj2MNYoJvl}

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-08-2023

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια έως 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-08-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους έως και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-08-2023

Στα δυτικά νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για τοπικές βροχες ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια εως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-09-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεπτεμβρίου, Έρχονται, Αττική,septemvriou, erchontai, attiki