Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια, στο 5,25% η Τράπεζα της Αγγλίας, τερματίζοντας μια σειρά από 14 διαδοχικές αυξήσεις από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν τα επιτόκια ήταν μόλις 0,1%.

Πέντε μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ψήφισαν υπέρ της παραμονής των επιτοκίων σταθερών και τέσσερα θέλησαν να τα αυξήσουν στο 5,5%. Ο κυβερνήτης Άντριου Μπέιλι, ο οποίος είχε την επικρατούσα ψήφο, επέλεξε να παραμείνουν σταθερά.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις για την εν λόγω

συνεδρίαση ήταν μοιρασμένες μετά από καιρό, ειδικά έπειτα από την απροσδόκητη επιβράδυνση που έδειξε ο πληθωρισμός στης χώρα στο 6,7%.

Σύμφωνα με την BoE, η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας αναμένεται πλέον ότι θα είναι ασθενέστερη από ό,τι είχε προβλεφθεί νωρίτερα. Κάτι που αποτυπώθηκε στις ανανεωμένες προβλέψεις της για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, που τοποθετούν την ανάπτυξη στο μόλις 0,1% από την προηγούμενη εκτίμηση για 0,4% τον Αύγουστο.

Στις τελευταίες τους εκτιμήσεις η Goldman Sachs και άλλες μεγάλες τράπεζες είχαν αρχίσει να απορρίπτουν την προηγούμενη πρόβλεψη για ακόμα μία αύξηση επιτοκίων και τα πονταρίσματα των επενδυτών βρέθηκαν περίπου στο 50%, από το 20% που ήταν την Τρίτη πριν δημοσιευθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τράπεζα της Αγγλίαςεπιτόκια
Keywords
Τυχαία Θέματα