Μαρινάκης: Πιστεύουμε στον διάλογο με την Τουρκία- Όλα αξιολογούνται διαρκώς

Η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε το θετικό κλίμα της συνάντησης και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών με κατάληξη το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ διπλωματικά και πολιτικά και προσέρχεται στον διάλογο με την Τουρκία καλόπιστα.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία διάθεση συζήτησης για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Δεν τίθενται στο τραπέζι και είναι δεδομένες και γνωστές οι κόκκινες γραμμές».

«Όσον αφορά στην Κύπρο το έθεσε ο πρωθυπουργός και στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο. Επανέλαβε την ελληνική θέση…Υπερασπιζόμαστε ως ένα με την Κύπρο τη θέση της Λευκωσίας…Είμαστε ένα και με την κυπριακή Δημοκρατία και με τον κυπριακό λαό στις αυτονόητες διεκδικήσεις του» σημείωσε.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ο κ. Μαρινάκης, εστιάζοντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, ανέφερε ότι σε αυτό εντάσσεται η τροπολογία σύμφωνα με την οποία από 1.1.2024 αίρεται το πάγωμα των «τριετιών», ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 28/2/2024 στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

ΜαρινάκηςΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα