Τα κρυπτονομίσματα χορεύουν… σάμπα- Ρεκόρ υιοθέτησης στις επιχειρήσεις της Βραζιλίας

Όλο και πιο δημοφιλή γίνονται τα κρυπτονομίσματα στη Βραζιλία, καθώς, σύμφωνα με -τα στοιχεία από την Receita Federal do Brasil (RFB) – τη φορολογική αρχή της χώρας –τον Αύγουστο καταγράφηκε νέο ρεκόρ, με περισσότερες από 12.000 επιχειρήσεις να κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, 12.053 εταιρείες δήλωσαν ότι κατέχουν κρυπτονομίσματα, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί ξανά στη χώρα.

Στην πράξη, αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια αύξηση 6,1% σε σχέση με τις 11.360 εταιρείες του Ιουλίου και είναι ο μήνας με τον υψηλότερο αριθμό εταιρειών με κατοχή κρυπτονομισμάτων μέχρι

σήμερα.

Στον αντίποδα, όσον αφορά τον αριθμό των μεμονωμένων επενδυτών που κατέχουν κρυπτονομίσματα, φαίνεται να έχει μειωθεί τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας στο 1,3 εκατομμύριο.

Ταυτόχρονα, η αξία των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα μειώθηκε επίσης, από τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

Tα πιο διαδεδομένα κρυπτονομίσματα

Τα στοιχεία της RFB επιβεβαιώνουν επίσης ότι τον Αύγουστο, τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούσαν οι Βραζιλιάνοι είναι το Bitcoin, ακολουθούμενο από το stablecoin με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση αγοράς, το Tether.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα stablecoins, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού φαίνεται να σημειώθηκε πτώση στη χρήση. Στην κατάταξη των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται περισσότερο, το USDC και το BUSD έχασαν θέσεις έναντι των Ethereum, BRZ και Chiliz.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το ποσοστό των συναλλαγών είναι αυξημένο για τις γυναίκες με 18,9%, αν και η αξία αυτών των συναλλαγών είναι χαμηλότερη από αυτή των ανδρών.

Ψήφος με χρήση τεχνολογίας blockchain

Την ίδια ώρα τον Αύγουστο, η Αρχή Ψηφοφορίας της Βραζιλίας (TSE) φέρεται να δήλωσε ότι θα ήταν δυνατή η ψηφοφορία με χρήση τεχνολογίας blockchain.

Πρόκειται για μια επιλογή εκσυγχρονισμού του εκλογικού συστήματος της χώρας, καθιστώντας το πιο διαφανές και αποκεντρωμένο, κάτι που συζητήθηκε από τον συντονιστή εκσυγχρονισμού υποδομών Celio Castro Wermerlinger στο ερευνητικό του πρόγραμμα «Elections of the Future».

Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο ήταν ο καθηγητής Avelino Zorzo, ο οποίος περιέγραψε πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ολόκληρο το εκλογικό σύστημα στη Βραζιλία μέχρι και τη λειτουργία των ηλεκτρονικών καλπών, εξηγώντας επίσης πώς λειτουργεί ο έλεγχος, η επιθεώρηση της ψηφοφορίας και άλλα σχετικά ζητήματα.

κρυπτονομίσματαCryptoΒραζιλία
Keywords
Τυχαία Θέματα