Σε κλοιό πιέσεων η Wall Street- Νέες απώλειες

Ήπια πτωτικό ήταν το κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη (12/10) σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις, οι οποίες οφείλονται στα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία και που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Αρχικά, τα στοιχεία από τις τιμές παραγωγού/χονδρικής των ΗΠΑ επιδείνωσαν το κλίμα στις αγορές. Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 0,4%, περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, σε ακόμη μία αρνητική ένδειξη για

την εξέλιξη του πληθωριστικού προβλήματος.

Ακολούθησε η δημοσίευση των πρακτικών της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), στα οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δείχνουν διάθεση για πιο αυστηρά μέτρα, παρά για χαλάρωση των υπαρχόντων.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,1% στις 29.210,52 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,34% στις 3.576,80 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,09% στις 10.417,10 μονάδες, κλείνοντας σε νέο χαμηλό δύο ετών. Η σημερινή ήταν η έκτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για τη Wall Street.

Πλέον οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη (13/10).

Στο «κόκκινο» το πετρέλαιο - Ήπια πτωτικά ο χρυσός

Νέα πτώση κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την Τρίτη διαδοχική πτώση του «μαύρου χρυσού», ο οποίος έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου του αργού τύπου WTI υποχώρησε κατά 2,08 δολάρια ή 2,3% στα 87,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το συμβόλαιο εκπλήρωσης Δεκεμβρίου του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση κατά 1,75% και διαμορφώθηκε στα 92,45 δολάρια το βαρέλι.

Με απώλειες έκλεισε και ο χρυσός, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε συνδυασμό με τα νέα κέρδη του δολαρίου, αποδυνάμωσαν το πολύτιμο μέταλλο. Το κλίμα επιβάρυναν επίσης τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, τα οποία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες ότι οι πληθωριστικές πιέσεις επιμένουν και δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σύντομα.

Με βάση τα παραπάνω, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισε με μικρές απώλειες 8,5 δολαρίων ή 0,5% στα 1.677,5 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι υποχώρησε κατά 55 σεντς ή 2,8% στα 18,938 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός έχασε 1,1% στα 3,425 δολάρια η λίβρα.

Wall StreetΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςπρακτικάFEDτιμές χονδρικής ΗΠΑτιμές παραγωγού
Keywords
Τυχαία Θέματα