Πτώση F-16: Παίρνει εξιτήριο ο 29χρονος πιλότος

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας νοσηλεύεται από χθες ο 29χρονος υποσμηναγός, χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους F–16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του και του σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία του.

Ο 29χρονος έμεινε στο νοσοκομείο, όπως προβλέπεται, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα

των οποίων αναμένονται σήμερα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση για τα αίτια του συγκεκριμένου ατυχήματος με την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 block 52 plus.

Το χρονικό της συντριβής

Ο 29χρονος πιλότος λίγο πριν από τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης διαπίστωσε πρόβλημα στον κινητήρα ο οποίος μετά από κάποιες διακοπές έσβησε οριστικά.

Παρά τις προσπάθειές του να επαναφέρει τον κινητήρα αυτό δεν ήταν εφικτό με αποτέλεσμα ο πιλότος να εγκαταλείψει το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Αμέσως, τα υπόλοιπα μαχητικά του σχηματισμού έδωσαν τις συντεταγμένες του σημείου που έπεσε το F-16 στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στην Λάρισα.

Μετά από περίπου 15 λεπτά, απογειώθηκε το ελικόπτερο Super Puma, δηλαδή περίπου στις 13.50. Το ελικόπτερο έκανε περίπου 15 λεπτά να φτάσει στην περιοχή της Ψαθούρας.

Όταν έφτασε στην περιοχή, το Super Puma δυσκολεύτηκε να εντοπίσει τον πιλότο, καθώς υπήρχε έντονος κυματισμός στην θάλασσα και η λέμβος του είχε παρασυρθεί πιο μακριά από τις συντεταγμένες που είχαν δώσει οι πιλότοι.

Τελικά, το Super Puma κατάφερε να τον εντοπίσει 50 λεπτά αργότερα, δηλαδή περίπου στις 3 το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η διάσωση του πιλότου έγινε στις 15.02.

#ΨΑΘΟΥΡΑ #συντριβή_αεροσκάφους #ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΜΕΝΟ_ΚΑΘΙΣΜΑ #Κινητήρας
Keywords
Αναζητήσεις
ptosi-f-16-pairnei-exitirio-o-29chronos-pilotos.htm
Τυχαία Θέματα