Bitcoin: Τρίτη ημέρα απωλειών- Πώς εξηγείται, πού θα... καταλήξει

Το Bitcoin υποχώρησε την Τετάρτη (20/3) για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι επενδυτές ασχολούνταν περισσότερο με την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος μειώθηκε κατά 2% στα 63.334,62 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, ενώ κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαπραγμάτευσης υποχώρησε έως και τα 60.793,60 δολάρια.

Να σημειωθεί, πως η Τετάρτη

ήταν επίσης η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που το bitcoin έχασε περισσότερα από 1.000 δολάρια, ένα σερί που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Ιούνιο του 2022.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει 12% την τελευταία εβδομάδα, αφού την περασμένη Πέμπτη έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 73.797,68 δολαρίων. Παρόλα αυτά, όμως, εξακολουθεί να έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 50% για το έτος.

«Το ράλι που προκαλείται από τα ETF έχει - τουλάχιστον προσωρινά - σταματήσει, καθώς οι καθαρές εισροές αρχίζουν να επιβραδύνονται», ανέφερε ο αναλυτής της Citi Alex Saunders σε σημείωμά του την Τετάρτη. «Οι συνολικές εισροές έχουν φτάσει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή τους, αλλά η επιβράδυνση του ρυθμού πιθανότατα συνέβαλε στην ασθενέστερη δράση των τιμών, δεδομένου ότι το bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέα ιστορικά υψηλά».

Συνολικά, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 400 δισ. δολ. σε αξία από τα υψηλά του bitcoin την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και άλλα ψηφιακά νομίσματα (όπως το ether και το Solana) έχουν επίσης καταγράψει σημαντικές απώλειες.

Η πρόσφατη αδυναμία του bitcoin ξεκίνησε καθώς οι έμποροι άρχισαν να αποκομίζουν κέρδη αφού είχε εκτιναχθεί κατά περίπου 70% από την αρχή του έτους μέχρι την κορύφωσή του την περασμένη Τετάρτη.

Στοιχεία από το CryptoQuant εμφανίζουν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις bitcoin από βραχυπρόθεσμους επενδυτές στις 12 Μαρτίου, με στόχο την αποκόμιση κέρδους.

Οπως δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών και ανάπτυξης του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων CoinDCX, αν το bitcoin υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 60.000 δολ., θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο και να δοκιμάσει ακόμη και τα επίπεδα των 50.000 - 52.000 δολ.

#Bitcoin #απώλειες #κρυπτονομίσματα #FED #ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ_ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-triti-imera-apoleion--pos-exigeitai-pou-tha-katalixei.htm
Τυχαία Θέματα
Bitcoin, Τρίτη, - Πώς,Bitcoin, triti, - pos