Πούτιν: Επιστρατεύσεις και πυρηνικά απέναντι στην ουκρανική αντεπίθεση

Ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε για ακόμα μία φορά με πυρηνικό χτύπημα, αν η Ουκρανία ολοκληρώσει με επιτυχία την αντεπίθεσή της.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η Μόσχα "θα αναγκαστεί" να αναπτύξει πυρηνικό όπλο εάν η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι επιτυχής.

"Φανταστείτε ότι αν η επίθεση, η οποία υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ,

ήταν επιτυχής και αποκόψουν ένα μέρος της γης μας, τότε θα ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τους κανόνες του διατάγματος του προέδρου της Ρωσίας", δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι "απλά δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή".

"Έτσι, οι εχθροί μας θα πρέπει να προσεύχονται για την (επιτυχία) των στρατιωτών μας. Αυτοί διασφαλίζουν ότι δεν θα ανάψει μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή", είπε.

Την ίδια ώρα αναλυτές εκτιμούν ότι ο Πούτιν δεν ψάχνει... διαφυγή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αντίθετα προετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερη δράση.

Η νέα στρατιωτική νομοθεσία που πέρασε από το ρωσικό κοινοβούλιο, λύνει τα χέρια του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς προβλέπει ακόμα περισσότερες επιστρατεύσεις και σκληρότερες ποινές για λιποταξία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως χθες Κυριακή ο ουκρανικός στρατός είχε "καλή", "δυνατή" μέρα στα μέτωπα, κυρίως γύρω από την Μπαχμούτ, όπου το Κίεβο λέει πως σημειώνει πρόοδο, ανακτά εδάφη που έχασε όταν ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη τον Μάιο.

Η Ουκρανία δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για τις επιθέσεις με τα UAVs, πάντως ο κ. Ζελένσκι είπε πως ο πόλεμος "σταδιακά επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας", στα "συμβολικά της κέντρα".

Ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε εμπορικό κτίριο στην πόλη Χαρκίβ (βορειοανατολικά). Εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Ο κ. Ζελένσκι δήλωσε ακόμη πως ο απολογισμός των θυμάτων ρωσικού πλήγματος σε σχολείο στην πόλη Σούμι (βόρεια) το Σάββατο αυξήθηκε σε δυο νεκρούς.

ΠουτινΟυκρανίαπυρηνικάΡωσία
Keywords
Αναζητήσεις
poutin-epistratefseis-kai-pyrinika-apenanti-stin-oukraniki-antepithesi.htm
Τυχαία Θέματα