Ασιατικές αγορές: Άνοιξαν με... φόρα την εβδομάδα

Τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ασία άνοιξαν ανοδικά την εβδομάδα, καθώς η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώνεται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Τα εταιρικά αποτελέσματα επηρεάζουν θετικά τους επενδυτές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,23%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο 2,88%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,63% και ι Shenzhen

Component 0,92% υψηλότερα.

Στην Κίνα, η δραστηριότητα στα εργοστάσια παρέμεινε τον Ιούλιο σε περιοχή συρρίκνωσης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, με τον επίσημο PMI μεταποίησης να διαμορφώνεται στο 49,3, υψηλότερα από το 49 του προηγούμενου μήνα, ενώ ο PMI για τη μη μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε στο 51,5 από 53,2 τον προηγούμενο μήνα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,94%, ενώ ο Topix 1,01%. Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Ιούνιο ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο, σημειώνοντας αύξηση 2% σε μηνιαία βάση σε σύγκριση με το 2,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,77% και ο Kosdaq αναρριχήθηκε 2,25%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας, ωστόσο, υποχώρησε 0,23%, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την απόφαση της Reserve Bank of Australia για τα επιτόκια την Τρίτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν αύξηση του επιτοκίου αναφοράς κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,35%.

ΑΣΙΑμετοχέςΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΑγορές
Keywords
Αναζητήσεις
asiatikes-agores-anoixan-me-fora-tin-evdomada.htm
Τυχαία Θέματα