ΟΥΕΦΑ: Αφαίρεσε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απ'την Αγία Πετρούπολη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή (25/2) μετά τη σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης στην Ευρώπη και αποφάσισε να αφαιρέσει από την Αγία Πετρούπολη τη διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί τελικά στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Στην

ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η ΟΥΕΦΑ «επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν για την προσωπική του υποστήριξη και τη δέσμευσή του να μεταφερθεί το πιο διάσημο παιχνίδι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη Γαλλία σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης. Μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση, η ΟΥΕΦΑ θα υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες πολλών φορέων για να διασφαλίσει την παροχή διάσωσης για ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία που αντιμετωπίζουν τρομερό ανθρώπινο πόνο, καταστροφή και εκτοπισμό».

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ αποφάσισε επίσης ότι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες μέχρι νεοτέρας.

Και καταλήγει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ αποφάσισε περαιτέρω να παραμείνει σε ετοιμότητα για τη σύγκληση περαιτέρω έκτακτων συνεδριάσεων, σε τακτική συνεχή βάση όπου απαιτείται, για να επανεκτιμηθεί η νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις όπως απαιτείται».

Αγία ΠετρούποληΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚΡωσίαΠαρίσιΟΥΕΦΑΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΥΕΦΑ, Αφαίρεσε, Τσάμπιονς Λιγκ, Αγία Πετρούπολη,ouefa, afairese, tsabions ligk, agia petroupoli