Ομόφυλα ζευγάρια: H θέση του Μαξίμου για Σαμαρά και Βορίδη

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κος Δημήτρης Τσιόδρας, τοποθετήθηκε σχετικά με τις διαφωνίες που εκφράζουν για το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς αρχικά σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά για το πότε θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο τόνισε:

"Δεν μπορώ να προσδιορίσω επακριβώς το χρόνο πάντως έχει ανοίξει η συζήτηση και γίνεται η συζήτηση προκειμένου να έρθει σύντομα. Σίγουρα δεν θα αργήσει ούτε έχει έρθει για να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες".

Σχετικά με την προτροπή στους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ για αποχή είπε:

«Η αποχή είναι μια από τις επιλογές που δίνει ο κανονισμός. Είναι υπερψήφιση, καταψήφιση, παρών ή αποχή. Είναι πολιτική στάση να πει κάποιος εγώ απέχω.

Ο Πρωθυπουργός δεν ζητά να υπάρξει αποχή, ο Πρωθυπουργός ζητά την υπερψήφιση. Το είπε για αυτούς οι οποίοι διαφωνούν και το λεω γιατί όταν φέρνεις μια ρύθμιση την πιστεύεις. Ο Πρωθυπουργός δεν είχε κάποια πίεση από κάπου να τη φέρει, τη φέρνει επειδή πιστεύει ότι θα πρέπει να περάσει. Και πρέπει να περάσει με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όχι μόνο προφανώς θα πρέπει να περάσει και με τις ψήφους των βουλευτών που πιστεύουν με αυτή τη ρύθμιση και ήδη έχουν εκφραστεί αρκετοί».

Για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά που δηλώνει πως θα πάει στη Βουλή να καταψηφίσει ο κ. Τσιόδρας σχολίασε:

«Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Σαμαρά, δεν είναι η πρώτη φορά που τις εκφράζει και ο κ. Σαμαρά και άλλοι βουλευτές της ΝΔ έχουν διαφορετική γνώμη πάνω σε αυτό το ζήτημα και αυτό ήταν γνωστό. Δηλαδή δεν περιμέναμε ότι θα πάμε σε μια ρύθμιση η οποία θα συναντήσει την ομοφωνία. Σε σχέση με το ζήτημα της αποχής δεν υπάρχει κάποια σύγκριση στο ένα ή στο άλλο, στο ένα είναι απέχω πλήρως από την εκλογική διαδικασία δεν με αφορά το άλλο είναι μια πολιτική στάση η οποία παρέχεται από τη δυνατότητα της Βουλής άλλωστε ο κ. Σαμαράς απείχε όταν ψηφιζόταν το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν είχε υπερψηφίσει ούτε είχε καταψηφίσει, απείχε από την ψηφοφορία».

Όσο για τον Μάκη Βορίδη, που επίσης είναι αντίθετος ενώ κατέχει θέση κορυφαίου υπουργού, ο κ. Τσιόδρας που βρίσκεται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε:

«Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο από αυτά που έχει πει ο Πρωθυπουργός. Πράγματι κάποιος ο οποίος μετέχει σε ένα συλλογικό όργανο όπως είναι το υπουργικό συμβούλιο έχει μια αυξημένη ευθύνη σε αυτό. Ο κ. Βορίδης έχει τοποθετηθεί ότι είναι αντίθετος σε αυτό περιμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα εκφραστεί αυτή η διαφωνία του».

#ομόφυλα_ζευγάρια #νομοσχέδιο #Τσιόδρας
Keywords
Τυχαία Θέματα