Μειώνονται, παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις, τα ΑΤΜ Bitcoin

Ενώ το Bitcoin συνέχισε να σπάει ρεκόρ καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, τα ATM που παρέχουν τη δυνατότητα απόκτησης κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας μετρητά ή χρεωστικές κάρτες έχουν μειωθεί.

Σύμφωνα με το Coin ATM Radar, ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως μειώθηκε από 37.827 την 1η Ιανουαρίου 2023 σε 33.628 την 1η Ιανουαρίου 2024, καταγράφοντας αισθητή πτώση μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Για μια δεκαετία, ο αριθμός

των εγκατεστημένων ATM Bitcoin παρουσίαζε ανοδική τάση κάθε χρόνο, σημειώνοντας αύξηση στην αρχή κάθε έτους. Από την έναρξη της παρακολούθησης από το Coin ATM Radar τον Οκτώβριο του 2013, ο αριθμός αυτός έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 39.376 τον Αύγουστο του 2022, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων και την αποδοχή των σχετικών ATM ως μέσο απόκτησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, το 2023 σημειώθηκε απόκλιση από τον κανόνα, καθώς το καθαρό σύνολο των ΑΤΜ Bitcoin παρουσίασε πτώση μέχρι το τέλος του έτους. Ο παγκόσμιος αριθμός εγκατεστημένων ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων είναι περίπου 11,1% χαμηλότερος από ό,τι στην αρχή του 2023.

Μεταξύ των χωρών που πλήττονται από αυτή την πτώση ξεχωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ φιλοξενούν το 82% όλων των ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, οι ΗΠΑ σημείωσαν σημαντική πτώση κατά 15,4% στον αριθμό των ΑΤΜ τους, πέφτοντας από 32.672 σε 27.631 το 2023.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα του Coin ATM Radar υποδηλώνουν ότι η BitAccess, ένας εξέχων κατασκευαστής κρυπτονομισμάτων ATM, μπορεί να έπαιξε ρόλο στην πτώση. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας παρουσίασαν σημαντική πτώση της τάξης του 26%, πέφτοντας από 9.160 τον Αύγουστο του 2022 σε 6.774 την 1η Ιανουαρίου 2024.

Τα... περίεργα και τα καλά νέα

Το 2023 καταγράφηκαν επίσης περίεργες υποθέσεις που σχετίζονται με τα ΑΤΜ Bitcoin. Ένας 51χρονος κάτοικος της Τζέφερσον Σίτι του Μιζούρι, ονόματι Μάθιου Κλίνγκερ, καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή με αναστολή, αφού ομολόγησε ότι πυροβόλησε με πιστόλι ένα ΑΤΜ Bitcoin. Το κίνητρό του, όπως είπε, ήταν να εμποδίσει τη μηχανή να πάρει χρήματα από άλλους.

Η Lux Vending, που λειτουργεί με το όνομα Bitcoin Depot, φέρεται να κινήθηκε νομικά εναντίον του γραφείου του σερίφη της κομητείας McLennan του Τέξας. Η αγωγή ισχυρίζεται την παράνομη κατάσχεση 15.000 δολαρίων από έναATM Bitcoin από τις αρχές. Τα κατασχεθέντα κεφάλαια είχαν σκοπό να αποζημιώσουν ένα ηλικιωμένο θύμα που είχε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης με κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, η κατάσταση πήρε θετική τροπή όταν το Bitcoin Depot εντάχθηκε στον Nasdaq στις 3 Ιουλίου και επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην 28η πολιτεία των ΗΠΑ. Η εταιρεία ανέφερε επίσης έσοδα 179,5 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2023, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 3%.

Παρά την επιβράδυνση στις ΗΠΑ, τα ΑΤΜ Bitcoin αυξάνονται σταθερά στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ισπανία και την Πολωνία. Επιπλέον, δύο μεγάλοι κατασκευαστές, η General Bytes και η Genesis Coin, συνέχισαν να αυξάνουν τον αριθμό των ΑΤΜ Bitcoin καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

#Bitcoin #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα