Ομάδα Αχτσιόγλου: Η πλειοψηφία ψηφίζει αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής (19/11) ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη της «ομάδας Αχτσιόγλου», με την πλειοψηφία να τίθεται υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συζητήσεις ήταν μαραθώνιες και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να παρθούν και να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Οι νέες αποχωρήσεις θεωρούνται δεδομένες, αλλά μένει να φανεί αν θα είναι μαζικές των 6+6 ή θα αποφασίσει το κάθε μέλος για τον εαυτό του για το αν και το πότε.

Η Έφη Αχτσιόγλου, πάντως, έκανε ξεκάθαρα

λόγο για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία, ενώ νωρίτερα στην τοποθέτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για κρίση στο κόμμα που χειροτερεύει, ενώ σε μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις και τον οδήγησε στο να προβεί σε διευκρινίσεις, είπε ότι «μετά τις τελευταίες εξελίξεις και επιθέσεις που φτιάχνουν δυστυχώς σιγά σιγά μια εικόνα βούρκου οι προσπάθειες συνεννόησης γίνονται ακόμη πιο δύσκολες».

Πηγές σχολίασαν μετά την ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης:

«Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις.

Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Αποφάσεις δεν ελήφθησαν, κάτι που αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και οι αντιδράσεις του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και των υπολοίπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

#Αχτσιόγλου #Ηλιόπουλος #Κουμουνδούρου #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Αναζητήσεις
omada-achtsioglou-i-pleiopsifia-psifizei-apochorisi-apo-ton-syriza.htm
Τυχαία Θέματα
Ομάδα Αχτσιόγλου, ΣΥΡΙΖΑ,omada achtsioglou, syriza