Μήνυμα Μπάιντεν στον Πούτιν, μέσω...Ζελένσκι: Με την Ουκρανία, όσο χρειαστεί

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική -εκτός προγράμματος- επίσκεψη στο Κίεβο και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μετά τη συνάντησή τους έκαναν κοινές δηλώσεις.

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως ο πόλεμος έχει λάβει διαφορετική τροπή σε σχέση με έναν χρόνο πριν, καθώς μετά από μεγάλες θυσίες των Ουκρανών, οι Ρώσοι χάνουν εδάφη που είχαν κατακτήσει.

Σημείωσε πως Ρώσοι στρατιώτες εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης ενώ η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή

του ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί. Από μόνη της η επίσκεψή του στο Κίεβο ασφαλώς και έχει μεγάλη σημασία και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ιδιαίτερα στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

{https://twitter.com/business/status/1627637641788198912}

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε από τη μεριά του ότι οι διαπραγματεύσεις του με τον Αμερικανό ομόλογό του, ήταν «πολύ καρποφόρες».

Ο Ουκρανός ηγέτης χαρακτήρισε την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία ως «την πιο σημαντική επίσκεψη ολόκληρης της ιστορίας των σχέσεων ΗΠΑ-Ουκρανίας», η οποία υπογραμμίζει «τα αποτελέσματα που έχουμε ήδη επιτύχει» και «τα ιστορικά επιτεύγματα που μπορεί να κερδίσουμε μαζί με ολόκληρο τον κόσμο».

Το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης «θα έχει σίγουρα μια αντανάκλαση στο πεδίο της μάχης», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι αυτός και ο Μπάιντεν συζήτησαν για όπλα μεγάλης εμβέλειας και τα όπλα «που μπορεί ακόμα να προμηθεύονται στην Ουκρανία».

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία και αναχώρησε από το Κίεβο όπου έμεινε για περίπου 5 ώρες.

ΗΠΑΟυκρανίαΡωσίαπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα