Μαίνεται η κόντρα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας

Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει έναν από τους στενότερους συμμάχους της σε καιρό πολέμου και να πλήξει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Ρωσία, καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη ανάμεσα σε Κίεβο και Βαρσοβία.

Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι σταματά την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και απείλησε να επεκτείνει την απαγόρευση σιτηρών σε άλλες εισαγωγές από τη γείτονά της.

Οι κινήσεις ήρθαν ως απάντηση σε δηλώσεις του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ νωρίτερα

μέσα στην εβδομάδα, όταν κατηγόρησε ορισμένες χώρες της ΕΕ ότι προσποιούνται την αλληλεγγύη με το κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος του και κατευνάζουν τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» της Πολωνίας εξακολουθεί να… βράζει για την προηγούμενη κριτική από το Κίεβο σχετικά με την απόφασή του να παρατείνει μονομερώς την απαγόρευση στις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών, μια κίνηση που θεωρείται προεκλογική έκκληση προς τους Πολωνούς ψηφοφόρους της υπαίθρου.

Εν τω μεταξύ, σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ζελένσκι ζήτησε να αφαιρεθεί από τη Μόσχα το ισχυρό βέτο που έχει ως ένα από τα μόνιμα μέλη της.

BloombergΚίεβοΒΑΡΣΟΒΙΑΖελένσκιΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΟΗΕ
Keywords
Αναζητήσεις
mainetai-i-kontra-metaxy-oukranias-kai-polonias.htm
Τυχαία Θέματα
Μαίνεται, Ουκρανίας, Πολωνίας,mainetai, oukranias, polonias