Αποδόθηκε σε κυκλοφορία ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και για τα βαρέα οχήματα (σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση)

Αποδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα έως 44 τόνους, το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου μεταξύ Α/Κ Συκουρίου και Α/Κ Γυρτώνης, έχοντας ολοκληρώσει τους ελέγχους αρτιότητας και δομικής επάρκειας και με σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ουσιαστικά, από σήμερα πλέον, έστω και με περιορισμούς, “απελευθερώνεται” η κίνηση βαρέων οχημάτων μεταξύ ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στον συγκεκριμένο

αυτοκινητόδρομο.  

Η κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα θα διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα στο ανωτέρω τμήμα και στις δύο κατευθύνσεις, έως την πλήρη υποχώρηση των υδάτων και τον επανέλεγχο του σώματος και των τεχνικών του αυτοκινητόδρομου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, συνιστάται στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια όλων των οδηγών, να τηρούν απόσταση 100 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα, ενώ για όλους τους οδηγούς ζητείται να τηρούν το όριο ταχύτητας των 80χλμ και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, η λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου θα συνεχίσει να διεξάγεται αποκλειστικά από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 44 τόνων μεικτό φορτίο.

Κανονικά η πληρωμή των διοδίων

Σημειώνεται ότι από σήμερα, αίρεται η εντολή παύσης είσπραξης διοδίων για όλα τα οχήματα, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στην Εγνατία οδό μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό και κατά μήκος της Ιόνιας Οδού (ανεξαρτήτως κατευθύνσεως), καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο (συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου).

Το άρθρο Αποδόθηκε σε κυκλοφορία ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και για τα βαρέα οχήματα (σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
apodothike-se-kykloforia-o-aftokinitodromos-aigaiou-kai-gia-ta-varea-ochimata-se-mia-lorida-ana-katefthynsi.htm
Τυχαία Θέματα
Αποδόθηκε, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου,apodothike, aftokinitodromos aigaiou