Το πρώτο crash test Ανδρουλάκη - Κασσελάκη

Σε μία περίοδο που η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει «περιπετειωδώς» τη δεύτερη θητεία της, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να βάλει ψηλά τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ.

Αν και η γενικότερη «αναστάτωση» που επικρατεί στη χώρα δεν αφήνει πολύ χώρο στο ΠΑΣΟΚ να «ακουστεί», ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο την Τετάρτη

(20/9) πως το κόμμα του είναι ικανό και έτοιμο να αποτελέσει εναλλακτικό πόλο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Με αφορμή τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος μας ως έναν ευέλικτο μηχανισμό που θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, θα έχει ισχυρές κοινωνικές δομές υγείας και παιδείας, αξιοκρατία, διαφάνεια. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη νέα πορεία είναι να αποτελεί την υπεύθυνη, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση, που με το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές του καλοκαριού, λέγοντας πως είναι δύο σταθμοί, που ουσιαστικά θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το κόμμα του, που φιλοδοξεί να ανεβάσει τα ποσοστά του.

«Στις επόμενες εθνικές εκλογές φιλοδοξούμε το πολιτικό μας σχέδιο να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας, για να μειωθούν οι ανισότητες, να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη, σεβασμός στο περιβάλλον, στα ανθρώπινα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς απογοητεύονται συνεχώς από το πολιτικό προϊόν της σημερινής κυβέρνησης.

Έχουμε χρέος να κάνουμε πολλά και να είστε σίγουροι ότι θα τα κάνουμε και δεν θα απογοητεύσουμε όσους εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη νέα του πορεία» σημείωσε.

Σε μία περίοδο, πάντως, που στην Ελλάδα βλέπουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η εικόνα και η επικοινωνία, το αφήγημα Ανδρουλάκη μοιάζει «ρομαντικό».

Θα μπορέσει άραγε μόνο με τις ιδέες του να προσελκύσει ψηφοφόρους και να μην παρασυρθεί και αυτό από το... φαινόμενο Κασσελάκη; Η πρόκληση είναι μεγάλη και οι ευρωεκλογές σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι ρίσκο να λες ότι θα είσαι -τουλάχιστον- δεύτερο κόμμα.

Ίσως γι΄αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης, που προφανώς δεν είναι τόσο επικοινωνιακός όσο ο Κασσελάκης, επιχείρησε ένα πρώτο crash test... εντυπώσεων, συγκρίνοντας τα νούμερα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά στην αντίστοιχη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ:

«Εμείς με κορονοϊό και με αυστηρά μέτρα είχαμε συμμετοχή 270.000 ανθρώπων. Δεν περιφρονώ τίποτα αλλά στις εκλογές του πρώτου γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι μισοί. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, πήραν όσες ψήφους έλαβα την 2η Κυριακή για να εκλεγώ πρόεδρος. Αν συγκρίνω ποσοστά και συμμετοχή, οι δικές μας εκλογές είχαν πολλαπλάσιο πολιτικό αποτύπωμα».

Όσο για το αν θα επιδιώξει επαφές με τη νέα ηγεσία είπε ότι «ο διάλογος ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις θα γίνεται καθημερινά με προτάσεις και πρωτοβουλίες στα προβλήματα της χώρας».,

Πρόσθεσε, όμως, ότι «το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση».

Κι αυτό το αφήγημα ενδεχομένως να δουλέψει πράγματι υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αν ο Κασσελάκης (εφόσον εκλεγεί) έχει στη στενή του ομάδα Τσίπρα, Παππά και Πολάκη. Με αυτή τη σύνθεση το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει να χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Κεντρώους και Κεντρωδεξιούς που είναι πια δυσαρεστημένοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επέστρεψαν στο Κέντρο στις τελευταίες εκλογές.

ΑνδρουλάκηςΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑΠασοκΝΔεκλογέςαπόψειςΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣReporter
Keywords
Αναζητήσεις
to-proto-crash-test-androulaki---kasselaki.htm
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκη - Κασσελάκη,androulaki - kasselaki