Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή της Nvidia

Κέρδη σημειώνουν στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, παρά τις τραπεζικές πιέσεις που επηρέασαν χθες την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,26 % στις 34.378,37 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,47% στις 4,407,22 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,74% στις 13,606,28 μονάδες.

«Βλέπουμε μια θετική απόδοση στο χρηματιστήριο, την οποία δεν είδαμε την περασμένη εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο

χρονικό διάστημα και ίσως το χρηματιστήριο είναι εντάξει με αυτό», δήλωσε η Katy Kaminski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην AlphaSimplex, στο «Closing Bell» του CNBC.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα αποτελέσματα του κατασκευαστή τσιπ Nvidia, μέσω των οποίων θα δουν αν μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της αγοράς. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 200% φέτος λόγω της ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης.

H αγορά αναμένει με αγωνία και τη σημαντική ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή, που θα δώσει απαντήσεις στο εάν θα υιοθετήσει έναν μη δεσμευτικό τόνο ή θα δώσει σχόλια που θα επηρεάσουν την αγορά και θα είναι περισσότερο ή λιγότερο ήπια από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Στα μάκρο, περαιτέρω υποχώρηση σημείωσε τον Αύγουστο η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα των δεικτών PMI της S&P Global.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες υποχώρησε τον Αύγουστο σε χαμηλό έξι μηνών στις 50,4 μονάδες από 52,0 μονάδες τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας.

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησε και ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες, στις 51,0 μονάδες από 52,3 μονάδες τον Ιούλιο. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI κατρακύλησε στις 47,0 μονάδες τον Αύγουστο από 49,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο οίκος S&P Global προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πολλαπλών περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της Associated Banc-Corp και της Valley National Bancorp επικαλούμενη τον κίνδυνο χρηματοδότησης και την υψηλότερη εξάρτηση από διαμεσολαβητικές καταθέσεις. Υποβάθμισε επίσης την UMB Financial Corp, την Comerica Bank και την Keycorp, επικαλούμενη μεγάλες εκροές καταθέσεων και επικρατούν υψηλότερα επιτόκια. O οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε και την προοπτική της S&T Bank και της River City Bank σε αρνητική από σταθερή.

Σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει και η Moody’s υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική ικανότητα δέκα μικρών και μεσαίων τραπεζών στις ΗΠΑ, ειδικά όσες έχουν υψηλά επίπεδα τίτλων και δανείων σταθερού επιτοκίου.

Wall StreetδείκτεςΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-sti-wall-street-en-anamoni-tis-nvidia.htm
Τυχαία Θέματα