Φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχη για να σωθεί ο Εθνικός Δρυμός

Δραματική είναι η κατάσταση στην Πάρνηθα, καθώς το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες το πρωί στη Φυλή κινείται προς τον Εθνικό Δρυμό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» με τις φλόγες και τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο και να μην υπάρξει ολοκληρωτική καταστροφή.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από αέρος 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για συντονισμό, και 8 αεροσκάφη: 4 τράκτορες από Ελλάδα, δύο από Γερμανία και 2 Canadair.

Νωρίτερα, σε

έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι τα εναέρια μέσα έφθασαν σε 4-5 λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας, καθώς έγινε η ταχύτερη δυνατή απόκριση με εκτροπή των εναέριων μέσων από τον Ασπρόπυργο.

Στο μεταξύ, περισσότερα από 10 σπίτι έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Νίκος Ξαγοράρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι καίγεται παρθένο δάσος, τονίζοντας ότι οι εν λόγω περιοχές είχαν μείνει άθικτες από τις μεγάλες φωτιές του 2007.

Πάρνηθαφωτιάεθνικός δρυμόςκαζίνοσπίτια
Keywords
Αναζητήσεις
fotia-stin-parnitha-machi-gia-na-sothei-o-ethnikos-drymos.htm
Τυχαία Θέματα