Ιταλία: Ανοίγει τον εναέριο χώρο στη Λιβύη μια δεκαετία μετά

18:20 9/7/2023 - Πηγή: Reporter

Η Ιταλία άρει την 10ετή απαγόρευση που είχε επιβάλλει στην πολιτική αεροπορία της Λιβύης να χρησιμοποιεί τον ιταλικό εναέριο χώρο, με τις πτήσεις να ξεκινούν ξανά από τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Κυριακή (9/7) η λιβυκή κυβέρνηση.

Υπάρχουν επί του παρόντος λίγες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις προς και από τη Λιβύη, η οποία βιώνει περισσότερο από μια δεκαετία χάους και συγκρούσεων από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι

το 2011.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ενημέρωσε τον Λίβυο ομόλογό της Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπεϊβάχ για την απόφαση την Κυριακή, ανέφερε η λιβυκή κυβέρνηση.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ Λιβύων και Ιταλών αξιωματούχων και αφού οι τεχνικές ομάδες και από τις δύο πλευρές συζήτησαν τα αποτελέσματα μιας επιτόπιας επίσκεψης τον Μάιο σχετικά με «τον έλεγχο των διαδικασιών ασφαλείας στα λιβυκά αεροδρόμια», ανέφερε.

Οι πτήσεις από τη Λιβύη προς το εξωτερικό υπόκεινται εδώ και καιρό σε προορισμούς όπως η Τυνησία, η Ιορδανία, η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Σουδάν, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύει τη διέλευση της πολιτικής αεροπορίας της Λιβύης από τον εναέριο χώρο της.

Οι αρχές της Λιβύης και της Ιταλίας συμφώνησαν ότι οι πτήσεις θα εκτελούνται από έναν αερομεταφορέα από κάθε χώρα, ανέφερε η ανακοίνωση.

ΙταλίαΛιβύηαεροπλάναεναέριος χώροςΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
italia-anoigei-ton-enaerio-choro-sti-livyi-mia-dekaetia-meta.htm
Τυχαία Θέματα