Στη Βουλή από αύριο το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων

15:09 9/7/2023 - Πηγή: Reporter

Σε δημόσια διαβούλευση μπαίνει από αύριο, Δευτέρα (10/7), το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των αποδήμων και στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του Υπουργείο Εσωτερικών, το νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των αποδήμων θα αναρτηθεί αύριο, Δευτέρα 10 Ιουλίου για διαβούλευση και αμέσως θα ξεκινήσει η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος είναι να έχει τεθεί προς ψήφιση πριν το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή πριν τα τέλη Ιουλίου.

Η

νομική ρύθμιση προβλέπει ότι όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι όμως εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία απ’ όπου και αν κατοικούν.

Έτσι, όσοι έχουν το δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εγγράφονται στους καταλόγους εξωτερικού και να ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία.

Για να περάσει το νομοσχέδιο, χρειάζονται 200 ψήφοι βουλευτών. Το 2021, 190 βουλευτές είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τώρα φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

ψήφος αποδήμωννομοσχέδιοΒουλήΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΝέα ΔημοκρατίαΝΔ
Keywords
Αναζητήσεις
sti-vouli-apo-avrio-to-nomoschedio-gia-tin-psifo-apodimon.htm
Τυχαία Θέματα