Πετρέλαιο: Ήπια ανοδικά ελέω… αβέβαιης προσφοράς-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Ελαφρά ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη (18/7), καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν μια πιθανή σύσφιξη των προμηθειών αργού στις ΗΠΑ έναντι της ασθενέστερης από την αναμενόμενη κινεζικής οικονομικής ανάπτυξης.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ υποχώρησαν περισσότερο από 1,5% τη Δευτέρα, μετά τα απογοητευτικά κινεζικά στοιχεία και τη μερική επανεκκίνηση ορισμένων λιβυκών κοιτασμάτων πετρελαίου.

Οι

συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν περισσότερα στοιχεία μέσα στην ημέρα που αναμένεται να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ και τα αποθέματα προϊόντων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ προβλέπεται να δει τον Αύγουστο την πρώτη μηνιαία πτώση της από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών τη Δευτέρα.

Τα υποτονικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα συγκρατούν τις τιμές. Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για 7,3%, καθώς η ανάκαμψη μετά την πανδημία έχασε τη δυναμική της.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες προμήθειες αναμένεται να δουν ώθηση από την επανέναρξη της παραγωγής σε δύο από τα τρία λιβυκά κοιτάσματα που έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,47% στα 74,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,39% στα 78,81 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη και για το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 1,769% στα 25,545 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,65% στα 1.969,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,41% στα 235,12 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός υποχωρεί 0,65% στα 3,8195 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,16% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1252 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,22% στο 1,3101 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,07% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8589 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟαμερικανικό αργόΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟδολαριοχρυσόςχαλκόςασήμιΜΠΡΕΝΤ
Keywords
Αναζητήσεις
ipia-anodika-to-petrelaio-eleo-avevaiis-prosforas-anevainei-to-fysiko-aerio.htm
Τυχαία Θέματα