Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στα Δερβενοχώρια-Εκκενώνεται πόρτα-πόρτα ο οικισμός Νέας Ζωής

Δραματική είναι η κατάσταση στα Δερβενοχώρια, καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο, με τις φλόγες να βρίσκονται πλέον σε κατοικημένες περιοχές.

Πλέον οι φλόγες βρίσκονται στην είσοδο του οικισμού Νέας Ζωής Μάνδρας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτι προκειμένου να διασφαλίσουν ότι έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση και στους οικισμούς Πουρνάρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι και Νέος Πόντος.

Στους πολίτες έχει σταλεί μήνυμα 112, καλώντας τους να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια

έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, καθώς υπάρχει πυκνό δάσος.

Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής. Λίγο πριν τις 11 διεκόπη η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από σημείο μεταξύ των χωριών Πάνακτος και Πράσινο, καίγοντας το δάσος Παλαδώνη. Το δύσβατο του σημείου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολλαπλασιάζοντας την επικινδυνότητα για τα πληρώματα των μέσων που ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής η φωτιά που είναι σε εξέλιξη εξελίσσεται σε έντονο ανάγλυφο έδαφος, προσθέτοντας ότι «έγινε καλή δουλειά το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις».

Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΒίλιαΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑφωτιάΠυροσβεστικήΝΕΑ ΖΩΗ ΜΑΝΔΡΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
katefthynetai-pros-vilia-i-fotia-sta-dervenochoria--ekkenonontai-oikismoi.htm
Τυχαία Θέματα