Η TikTok δεν συμμορφώνεται, για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων παιδιών!

Έχοντας υπόψη τα πρόσφατα ευρήματα της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων για μη συμμόρφωση της TikTok με τους κανόνες GDPR σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων παιδιών χρηστών, πέντε Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, προσκάλεσαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TikTok, κ. Shou Zi Chew, να εμφανιστεί ενώπιον μιας κοινής ακρόασης !

Οι πρόεδροι της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και

της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας ,ανανέωσαν την πρόσκλησή τους για τον κ. Shou Zi Chew, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TikTok, να συμμετάσχει σε μια κοινή ακρόαση.

Αυτή η πρόσκληση αποτελεί συνέχεια μιας προηγούμενης, που στάλθηκε τον Ιούλιο του 2023 και απορρίφθηκε από τον κ. Chew.

Δεδομένου ότι το TikTok έχει μια βάση 125 εκατομμυρίων μηνιαίων ενεργών χρηστών στην ΕΕ, οι Πρόεδροι των Επιτροπών σημείωσαν προηγουμένως ότι η ανάπτυξη συνοδεύεται από ευθύνη. Για το λόγο αυτό, και υπό το φως των πρόσφατων ευρημάτων της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων για μη συμμόρφωση της TikTok με τους κανόνες GDPR σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων παιδιών χρηστών, οι Πρόεδροι πιστεύουν ότι μια τέτοια ακρόαση με τους ευρωπαίους νομοθέτες είναι ζωτικής σημασίας.

Οι πρόεδροι είναι πεπεισμένοι ότι η αυτοπροσώπως συμμετοχή του κ. Chew θα ήταν ο πιο ωφέλιμος τρόπος επικοινωνίας με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αντιμετώπισης των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τις πρακτικές του TikTok σχετικά με την προστασία δεδομένων και την ασφάλεια δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων των παιδιών, την προστασία των καταναλωτών, την παρακολούθηση, τη χρήση σκοτεινών μοτίβων και τους αλγόριθμους TikTok, καθώς και τον έλεγχο περιεχομένου και την καταπολέμηση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

TikTokΠΑΙΔΙΑπροσωπικά δεδομέναΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
i-tiktok-den-symmorfonetai-gia-tin-epexergasia-prosopikon-dedomenon-paidion.htm
Τυχαία Θέματα