Κικίλιας: Πρωτοφανής η κατάσταση με τις πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι

Συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρας μας, παρέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/8) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ξεκινώντας, ο υπουργός χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την κατάσταση με τις φωτιές φέτος, ενώ πρόσθεσε πως βιώνουμε «το χειρότερο καλοκαίρι από τη στιγμή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα».

«Παρά τη συστηματική ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο

θα θέλαμε» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πεδίο για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Θα έρθει σύντομα η ώρα για τη δημόσια συζήτηση και σκληρή κριτική και αυτοκριτική».

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν 355 φωτιές, ενώ 209 μόνο το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Πάρνηθα σημείωσε πως «είναι εξαιρετικά κρίσιμη».

Για την πυρκαγιά στον Έβρο

Παράλληλα με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει εννέα μεγάλης επικινδυνότητας φωτιές στην Αττική, έξι στη Βοιωτία και μία στην Εύβοια, πρόσθεσε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τα εναέρια μέσα έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας, καθώς έγινε η ταχύτερη δυνατή απόκριση με εκτροπή των εναέριων μέσων από τον Ασπρόπυργο.

Οι 15 παράλληλες εστίες από ξημερώματα του Σαββάτου στον Έβρο σε συνδυασμό με τις συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας και τους δυνατούς ανέμους δημιούργησαν ένα τεράστιο μέτωπο, είπε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι το ανακριτικό της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή της ΕΥΠ και τη συνδρομή της ΕΛ. ΑΣ. διεξάγει έρευνα.

ΚικίλιαςφωτιέςΠάρνηθαΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kikilias-protofanis-i-katastasi-me-tis-pyrkagies-fetos-to-kalokairi.htm
Τυχαία Θέματα