Φωνή λαού

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Παραλυμένη η χώρα από την απεργία.Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, με εκτιμήσεις να τοποθετούν τη συμμετοχή ακόμη και
στις 70.000 κόσμου, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια κατά των μέτρων λιτότητας και του πολυνομοσχεδίου.

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων ενώ από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τοποθετήθηκε επί της Βασ.Σοφίας -μπροστά από τη Βουλή- ο ειδικός μεταλλικός φράχτης.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην Ομόνοια. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή, όπου συζητείται το επίμαχο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Παραλύει η χώρα

Ολικό είναι το μπλακ άουτ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου σχεδόν τίποτε αναμένεται να μη λειτουργεί. Κορυφώνεται από σήμερα το απεργιακό μπαράζ με την 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείο Οικονομικών.

 

Ειδικότερα:

Σήμερα κλειστά θα είναι τα βενζινάδικα, οι τράπεζες, τα εμπορικά καταστήματα και τα αρτοποιία.

Απέχουν από τα καθήκοντα έως τις 27 Οκτωβρίου οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δικαστές. Τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00. Από τις 7 Νοεμβρίου σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
δεν θα εκδίδουν αποφάσεις, εκτός από τις επείγουσες.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές απεργούν .

Απεργούν οι καθηγητές ΤΕΙ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ.

Σήμερα και αύριο απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Συνεχίζει την απεργία το Σωματείο Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ).

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Να οριστεί η εβδομάδα 17 ως 21 Οκτώβρη του 2011 ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕκαι να τοποθετηθούν μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία.

Τα μέσα μεταφοράς την Τετάρ

Keywords
φωνη, μεσα μαζικης μεταφορας, αθηνα, απεργια, συμμετοχή, διαδηλωσεις, παμε, βουλη, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, τραπεζες, ικα, απεργιες, οαεδ, τει, ολμε, δοε, πεμεν, σχολεια, τελη κυκλοφοριας, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, κλειστα επαγγελματα, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, κλειστα σχολεια, απεργια μμε, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια βενζιναδικα, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, πολυνομοσχεδιο, δοε, ολμε, σημαιες, υπουργειο οικονομικων, ωρα, τει, βενζιναδικα, γιατροι, δευτερα, δημοσιο, εγινε, εβδομαδα, ετων, ιδια, μεχρι το πρωι, νοσοκομεια, ομονοια, παμε, πλοια, πρωι, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωματειο, φορτηγα, αγορες, απο δευτερα, χωρα, υπουργειο, κλειστο, μπροστα
Τυχαία Θέματα