Δημοσκόπηση Pulse: Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και «ντέρμπι» ΚΚΕ-Βελόπουλου

21:53 4/3/2024 - Πηγή: Reporter

Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ντέρμπι ενόψει ευρωεκλογών δείχνει μία ακόμη δημοσκόπηση. Αυτή τη φορά η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ πιστοποιεί την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ΠΑΣΟΚ και

ΣΥΡΙΖΑ μάχονται για τη δεύτερη θέση. Λίγο πιο πίσω, αναδεικνύεται μία άλλη κόντρα, αυτή του ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, και στο ερώτημα αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε, το 29,5% θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 12%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3%, ενώ Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 2,5%.

Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13%.

Όσον αφορά τη μάχη για τη δεύτερη θέση, στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ να μάχονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει συνεχώς έδαφος και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κερδίζει ελαφρώς.

Στην εκτίμηση ψήφου, με βάση κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5% ενώ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνουν και πάλι μάχη συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 14%.Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το κόμμα της Νίκης με 4%, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά 3%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%.

Η εξήγηση

Τα παραπάνω έχουν ασφαλώς την εξήγησή τους. Η μικρή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται βασικά στο γεγονός ότι το κόμμα προέρχεται από συνέδριο στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης εξασφάλισε (έστω επεισοδιακά) την παραμονή του στην προεδρία. Συνήθως τα κόμματα που βγαίνουν από συνέδριο κερδίζουν δημοσκοπικά, κάτι που για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει μεν, αλλά σε περιορισμένο βαθμό δε.

Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κοντά στο ποσοστό που συγκεντρώνει σχεδόν σε κάθε δημοσκόπηση το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι δεδομένο πως το θέμα των πανεπιστημίων του δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα, καθώς διχάζονται οι ψηφοφόροι του.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη του ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση είναι φανερό πως το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κερδίζει ενόψει ευρωεκλογών δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ, κυρίως λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά 34% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος ισοψηφούν με 6% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%.

#δημοσκόπηση #εκλογές #ευρωεκλογές #ΣΥΡΙΖΑ #Πασοκ #πρόθεση_ψήφου
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-pulse-isopalia-syriza-pasok-kai-nterbi-kke-velopoulou.htm
Τυχαία Θέματα